Turqia hedh poshtë kritikat e SHBA-së për takimin Erdogan – Hamas, thotë Ministri i Punëve të jashtme

Lexo gjithashtu:

Empatia në Islam: Mirësia e Muhammedit salAllahu ‘alejhi ue sel-lem

Empati është aftësia e njohjes, kuptimit dhe shkëmbimit të ndjenjave të njerëzve të tjerë. Njerëzit janë të lindur...

Shkenca vërteton: Duaja (lutja) është ilaç për trupin dhe shpirtin

"O ju njerëz! Juve ju erdhi nga Zoti juaj këshilla (Kur'ani) dhe shërimi i asaj që gjendet...

Abdullah ibn Abdulmuttalib, babai i të Dërguarit të Allahut

Emri: Abdullah ibn Abdulmuttalib ibn Hashim ibn Abdumenaf ibn Kusajj ibn Kilab. Babai: Abdulmuttalib...

Kurani dhe Suneti si antidepresiv

Depresioni në jetën tonë po hyn me të madhe. Kësaj sëmundje bashkëkohore që kanos njerëzimin nuk mund...

Turqia hedh poshtë deklaratën e Departamentit të SHBA-së e cila proteston për takimin e fundit në Stamboll midis kryetarit të Turqisë, Taip Erdogan dhe liderëve të Hamasit, tha Ministria e punëve të jashtme.

“Përfaqësuesit e ligjshëm të Hamasit, erdhën në pushtet pas fitores demokratike në zgjedhjet në Gaza dhe ky është realitet i rëndësishëm i rajonit, pasi që si terrorist nuk do të bënin asnjë kontribut në përpjekjet për paqen dhe stabilitetin në rajon,” Ministria e Jashtme e Turqisë.

Gjithashtu shtoi se SHBA ndikimin e tyre në rajon duhet ta përdorin për “një politikë të ekuilibruar” që do ta ndihmonte konfliktin izraelito-Palestinez, në vend që t’u shërbejë vetëm “interesave izraelite”.

Takimi që u krye të shtunën, përbëhej nga delegacioni i Hamasit duke përfshirë Maher Salah, përfaqësuesi i Hamasit jashtë vendit, kreu i zyrës së marrëdhënieve arabe dhe islamike të Hamasit, Ezzat Al-Rishiq dhe përfaqësuesi i Hamasit në Turqi, Jihad Yaghmor.

Zëdhënësi i Hamasit, Hazem Qasem tha se qëndrimi i SHBA pasqyron vetëm “ngacmimin dhe terrorizmin” të ushtruar nga administrata amerikane.

“Hamasi është një lëvizje kombëtare që përpiqet për lirinë kundër okupimit dhe terrorizmi izraelit.

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -