Erdogan i drejtohet Makronit: ‘Ju nuk mund të na ligjëroni për njerëzimin’

Lexo gjithashtu:

Kulmi i bamirësisë është ruajtja e miqësisë me miqtë e prindërve tonë

Abdullah ibn Omeri (r.a.), në një rast po udhëtonte me suiten e tij nga Medina në Mekë. Përveç...

Hutbe – Reflektim para provimeve

Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu...

Pejgamberi Muhammed mbi fiksimin e çmimeve – „Çmimet janë në duart e Zotit“

 Resul Mehmedović  Muhamedi (a.s.), u rrit në një shoqëri ku shumë marrëveshje ekonomike ishin të padiskutueshme që...

Ekologjia nga këndvështrimi islam (Pjesa e parë)

Rejhan Neziri Hyrje Planeti ynë ekziston me miliarda vite dhe ndryshimi...

Në një referim të drejtpërdrej të kryetarit Emanuel Makron, Erdogan tha: “Ju nuk keni njohuri të historisë. Ju nuk e njihni historinë e Francës.”

“Ju nuk mund të na mbani leksione mbi njerëzimin,” shtoi ai, duke ia kujtuar masakrat që bëri Franca në Algjeri ku vranë rreth 1 milion njerëz dhe në Ruandë ku vranë mbi 800,000 njerëz.

Gjithashtu shtoi: “Mos u përzieni me Turqinë dhe popullin turk.”

Të enjten, përpara tubimit të disa vendeve anëtare të Evropës jugore, Makron tha: “Duhet të jemi të ashpër me qeverinë turke dhe jo me popullin turk, i cili meriton më shumë se qeveria e Erdoganit.”

Turqia të enjten dënoi ashpër pohimet e Makronit për fjalët e tij “arrogante”.

Ministria e Jashtme turke tha se Makron i rrezikon interesat e BE me “qëndrimin e tij individual dhe nacionalist”.

Makronit dhe bashkëmendimtarëve të tij i vjen përgjigje nga partitë qeverisëse dhe ato opozitare të Turqisë, se për çështjet kombëtare ato janë të bashkuar dhe të mos përdor retorikë përçarëse.

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -