Ndoshta nuk do ta besoni, por

Lexo gjithashtu:

Erdogan në G-20: Ç’mesazh po na jep Corona

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan thotë se duhen ndërmarrë hapa urgjentë si pjesë e luftës kundër koronavirusit,...

Arabia Saudite mbyll Rijadin, Mekën dhe Medinën për të parandaluar koronavirusin

Arabia Saudite ka urdhëruar mbylljen e kryeqytetit, Rijadit dhe qyteteve të shenjta të Mekës dhe Medinës për...

Rrëfimi mbi të dërguarin e Zotit, Salihun a.s.

Idriz Teufik Të kujtojmë se sa herë jemi lutur për diçka, me zotim se...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse...

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju këtë ngjarje.
Dje pasi përfundoi namazi dhe kur po dilja nga xhamia, vura re dy persona në dy qoshet e xhamisë që po luteshin, nuk kishin lidhje me njëri-tjetrin.
Nuk ishin persona të xhematit të përditshëm, asnjëri prej tyre.
Thashë me vete, prit pak, se këtu do ketë diçka.
U ula në hyrje të xhamisë dhe fillova të pres që të dalin të dy.
Njëri prej tyre, i cili ishte veshur dhe bukur tha me zë të lartë: “Amin”, fshiu duart për fytyre dhe u ngrit në këmbë. Erdhi drejt hyrjes dhe më tha: “ Imam i nderuar, merre këtë zarf. Kisha djalin në gjendje kome dhe doktorët më patën thënë se nuk ka më shumë jetë se një javë. Falënderoj Zotin e madh, djali tani është në shtëpi shëndoshë e mirë pranë nënës së vet dhe për këtë arsye u ndala në xhaminë juaj, që të falja dy rekate namaz falënderimi. Zarfi është premtimi që kisha bërë. Ti e di vetë se kush është nevojtar, prandaj jepja personit të duhur. Doli nga xhamia dhe u largua.
Personi tjetër ishte akoma ulur me duar lart dhe me lot në sy. Ishte tek të 50-tat, nga pamja e jashtme kuptohej se ishte punonjës pastrimi në një firmë.
Me të përfunduar lutjen, u ngrit në këmbë dhe me kokën ulur erdhi drejt derës. Më dha selam dhe përsëri me kokën ulur bëri për të dalë.
I thashë: “Vëlla, shiko unë jam në një moshë me ty dhe pak a shumë e kuptoj gjendjen e një njeriu që ka hall, prandaj mos ngurro, shiko nuk ka asnjëri, të lutem ma thuaj.”
Tha: “Hoxhë, kam dy fëmijë. Dje kam hyrë në punë dhe rroga do shumë që të vijë. Po fillon shkolla dhe për shpenzimet e fëmijëve nuk kam asnjë qindarkë. Nuk kam as kujt t’i kërkoj borxh. Sa lashë punën tani, hyra në xhami fala namazin me ju dhe u vendosa t’i drejtohem Zotit për një rrugëzgjidhje.
Me lot në sy i thashë: “Vëlla, ndoshta nuk më beson, por personi që doli para teje më dha këtë zarf dhe më tha jepja një hallexhiu. Urdhëro, kjo është përgjigja e Zotit ndaj lutjes tënde. Merre dhe shko gëzoji fëmijët e tu.
E mori, me sytë plot lot më falenderoi dhe më pas u larguar i lumtur.
Zarfin nuk e kisha hapur që të shikoja se çfarë dhe sa kishte brenda, por isha i sigurt që Zoti i madh ka udhëzuar personin para tij të vendosë në atë zarf aq sa kishte nevojë i dyti.
Pastaj, nuk dola dot nga xhamia pa falënderuar Zotin e madh, i Cili na bashkoi të tre neve, personin që kishte premtimin, mua hoxhën e xhamisë dhe personin që kishte nevojë në xhaminë ku unë shërbej prej vitesh.
O Zot! Të falënderoj që më mundësove të shërbej si urë për këtë mirësi.

Përktheu dhe përshtati:
Ardit Hoxhllaku

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -