Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Lexo gjithashtu:

Sekreti i jetës është që Allahu të jetë gjithmonë në mendjen tuaj

Sekreti i jetës nuk është në profesionin dhe punën të cilën e punoni, por në faktin që...

12 karakteristikat e dijetarëve të Ahiretit sipas imam Gazaliut

1. Me diturinë e tyre nuk dëshirojnë interesat materiale të dynjasë. 2. Fjalët e tyre...

Hutbe e Pejgamberit (a.s.) mbi rëndësinë e Ramazanit

Tregohet prej Selman Farisiut se H. Muhamedi a.s. mbajti një hutbe në fund të muajit shaban mbi rëndësinë e...

Teologe dhe instruktore: Fikrije dhe misioni i saj mbi nevojat e tregut për gra të profesionit

Fikrije Dumani Krasniqi, teologe, arrin të marrë licencën për instruktore vozitje në kuadër të “Kolegjit dhe...

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta provonte besnikërinë dhe përgjegjësinë e tij, dhe e pyeti bariun: ‘A do të ma shesësh një dele që ta therim dhe ta hamë me shoqërinë time?’

Bariu u përgjigj: ‘Unë jam bari, të cilit i është besuar kopeja për ruajtje, nuk jam pronar i deleve dhe nuk disponoj me to.’

Ibn Omeri, vazhdoi: ‘Thuaji pronarit të deleve se një dele e ka ngrënë ujku, dhe kështu do të arsyetohesh.’

Bariu e pyeti: ‘Po çka do t’i them unë Allahut, kur të më pyes për delen në Ditën e Gjykimit?’

Kur e dëgjoi këtë, Ibni Omeri ia plasi vajit dhe pastaj e bleu atë bariun (robin) nga pronari i tij dhe e liroi, duke i thënë: ‘Unë, në emër të Allahut, po të liroj në dynja, dhe i lutem Allahut, që të të lirojë ty nga vuajtja dhe ndëshkimi në ahiret.’

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -