Uji dhe rëndësia e tij për njerëzimin!

Lexo gjithashtu:

Erdhi pranvera! Të heqim dorë nga përtacia dhe ta ndërmarrim iniciativën e përhapjes së energjisë pozitive

Kur mendojmë për përtacinë, zakonisht na shkon mendja tek përtacia individuale, ndjenjën se nuk dëshiron të bësh diçka,...

Trump, kryetarin e Egjiptit e quan “diktatori im i preferuar”

Kryetari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump , në tubimin e muajit të kaluar të...

Sahabët në akaidin e medh’hebit hanefi

Më i miri i umetit është Ebu Bekri, pastaj Omeri, pastaj Othmani, pastaj Aliu, kënaqësia e Allahut...

Korona si mësim për njerëzimin

Nehat Ismaili Ky patogjen (Korona) delikat e zgjoi njerëzimin nga pakujdesia dhe letargjia.

Uji është lëngu më i përhapur në tokë, pa të cilin jeta do të ishte e pamundur.

Furnizimi me ujë është një begati e madhe që All-llahu i ka dhënë tokës dhe të gjitha gjallesave të saj.

Derisa në 63 ajete në Kur’an flitet për ujin, ruajtjen dhe shfrytëzimin e tij në mënyrë të drejtë, ai po shpërdorohet në mënyra të ndryshme nga njerëzit.

Ekspertë të ambientit e teologë sqarojnë detyrat dhe përgjegjësitë e njeriut ndaj ujit, tregojnë për paralajmërimet se bota do përballet me mungesë të ujit në të ardhmen si dhe zgjidhjet e mundshme karshi kësaj situate.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -