Disa këshilla të Ibn Arabiut

Lexo gjithashtu:

Youtube gjobitet me 170 milionë dollarë për shkelje ligji

Kompania Google dhe shërbimi i saj për video YouTube do të paguajnë 170 milionë dollarë gjobë, për...

Zëdhënësi i bashkësisë Islame të Bosnjë dhe Hercegovinës i përgjigjet Makronit: “Nga Franca në fushëbetejat siriane shkuan mbi 1900 persona, shumëfishtë më shumë se…”

Në intervistën e madhe dhënë revistës britanike “The economist”, kryetari francez Emanuel Makron ka thënë se Bosnjë dhe Hercegovina...

Iftaret dhe syfyret sudaneze në rrugët e kryeqytetit

Dhjetëra muslimanë në kryeqytetin sudanez, Khartoum, iu gëzuan iftarit të parë të këtij Ramazani në rrugë.

Kosovë, hapen xhamitë për besimtarët pas më shumë se dy muajsh

Me rregulla të veçanta për parandalimin e përhapjes së koronavirusit të ri (COVID-19) sot janë hapur xhamitë...

– Para se gjithash je i obliguar ta fitosh kafshatën me hallall. Kjo është themel i besimit dhe sheriatit.

– Mundohuni të mos bëheni barrë për askënd dhe mos kërkoni mëshirë nga askush. Për njeriun nga mëkatet më të mëdha është të jetë dembel pa arsye, të mos prodhoj asgjë dhe të bëhet i nevojshëm për mëshirën e tjerëve

– Mos jeto në luks të tepërt. Nuk është e lejuar të shpërdorosh atë që e ke fituar në mënyrë të lejuar. Teprica duhet të harxhohet në punë të hajrit, tu ndihmohet nevojtarëve dhe zbutja e telasheve të njerëzve.

– Fol sipas vendit dhe rastit dhe me çdokënd sillu bukur dhe me edukatë. Nëse dikush sillet keq me ty, mos ia kthe në të njëjtën mënyrë dhe  të bëhesh si ai.

– Ji mesatarë në punë, në të folur dhe në gjithçka tjetër.

– Ji i sinqertë në çdo fjalë dhe në çdo punë. Ruaj dinjitetin tënd në çdo rast. Mos tradhto atë që të është besuar.

– Mos e harxho kohën kot. Shiko çfarë të ofron ajo dhe shfrytëzo çdo çast në punë të hajrit.

– Mendo Zotin gjithmonë dhe mbështetu tek Ai. Përmende shpesh dhe adhuroje Atë.

Burimi: Preporod

Përktheu: Arsim Dauti  Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -