Fjalimi juaj është ilaç, kurse veprat tuaja janë sëmundje

Lexo gjithashtu:

Le të mos bëhemi nga ata që e kuptojnë vlerën e burimeve kur ato thahen

Jeta pa ujin për pirje është e pamundur, ai na duhet për çdo ditë në mënyrë që të...

Tre mësime nga xhuzi 18

Nga shumë cilësi me të cilët përshkruhen besimtarët në suren Mu'minun Allahu thekson thekson edhe cilësinë atyre...

Ngrënia e kërpudhave mund të zvogëlojë rrezikun nga kanceri i prostatës

Një hulumtim i bërë në Japoni ka vënë në dukje se ngrënia e kërpudhës mund të ketë...

E dini duan (lutjen) e cila është ilaç për çdo brengë dhe pikëllim?

Një mësues tregon: “Njëherë nxënësve të mi u dhashë detyrë që të vizatojnë një panoramë të pranverës....

Transmetohet se Isai (a.s.), atyre dijetarëve të cilët nuk kishin vepruar sipas diturisë të tyre, u kishte thënë:

“O dijetarë, ju jeni si oleandra, bukuria e luleve të saj e ngjall admirimin e vëzhguesit, kurse ngrënia e luleve të saj shkakton vdekjen.

Fjalimi i juaj është ilaç që shëron çdo sëmundje, kurse veprat tuaja janë sëmundje që nuk mund të shërohet.

Mençuria del nga goja juaj, dhe mes gojës suaj dhe veshëve tuaj nuk ka më shumë se 4 gishta, por ajo kurrsesi të zë vend në zemrat tuaja.

O dijetarë, si mund të quhen ulema dhe dijetarë, ata që kërkojnë të flasin për të tërhequr vëmendjen tek vetja e tyre, dhe jo që të veprojnë sipas asaj që flasin.

Diturinë ju e keni ngritur në një piedestal të lartë, kurse veprat i keni hedhur nën këmbët tuaja.

Dituria juaj, as nuk do ta bëjë të lirin fisnik, e as skllavin të devotshëm.”

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -