Iblisi dhe metodat e tij për mashtrimin e njeriut

Lexo gjithashtu:

Turizmi hallall po bëhet gjithnjë e më i fortë në botë

Turizmi në rritje dhe rritja e turizmit hallall, është një tregues se ka gjithnjë e më shumë muslimanë, të...

Mrekullia numerike e sures Jusuf

Sureja Jusuf paraqet një nga mrekullitë e Kur’anit se ai, në të vërtetë, është me burim hyjnor...

Një mëkat është shumë, kurse njëmijë vepra të mira janë pak

Imam et-Taberani regjistron një transmetim nga Ali ibn Husejn (Zejnul-Abidini r.a.), në të cilin ka thënë:

Simboli ynë i shqiponjës hit botëror

Lojtarët e Borussia Dortmund kanë festuar në mënyrë të veçantë në ndeshjen kundër Frankfurtit.

Iblisi është emër personal i shejtanit, djallit, armikut më të madh të njeriut. Në origjinal emri Iblis vjen nga folja arabe “eblese” me kuptime të ndryshme. Eblese në thelb do të thotë: të tërhiqesh në vete, të jesh i trishtuar, të heshtësh, të tollovitësh, të fusësh në kurth dhe ndoshta kuptimi më interesant është të hedhësh në dëshpërim total  dikë.

Pra, a nuk janë këto cilësi, rrugë dhe metoda me të cilat iblisi, armiku i përhershëm i njeriut mundohet ti dëmtoj njerëzit. Ti dekurajoj, ti pikëlloj, të frikësoj, ti dëshpëroj dhe ti kthej kundër njëri tjetrit dhe kundër vet Zotit. E kundërta e kësaj që përmendëm është largim nga Iblisi dhe kurthet e tij.

Besimi i sinqertë, gëzimi, zemërgjerësia, vetëbesimi, buzëqeshja, pozitiviteti, optimizmi, shoqëria dhe rrethi  i cili është aktiv dhe punëtorë, pra të gjitha këto janë armët më të mira me cilat mund ta mposhtim iblisin dhe kurthet e tij.

Kur e njeh armikun dhe cilësitë e tij, atëherë e dinë edhe si të mbrohesh nga ai në mënyrën më të mirë. Dhe kur e njeh armikun edhe veten do ta njohësh më mirë.

A. D. Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Duaja pas namazit dhe fërkimi i fytyrës pas lutjes

(...) Sikur që përmendëm më lartë, është e preferueshme (mustehab) që pas dhikrit të bëhet edhe duaja e namazit.

Cilat vlera i tradhëtoi teroristi i Vjenës

Shkruan: Prof. Dr. Fikret Karçiç Më 2 nëntor, rreth orës 8 pasdite, një sulmues i armatosur rëndë hapi...

Medresistja Erjonë Bresa fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -