Ibn Sina dhe nxënësi i tij

Lexo gjithashtu:

Tre mësime nga xhuzi 18

Nga shumë cilësi me të cilët përshkruhen besimtarët në suren Mu'minun Allahu thekson thekson edhe cilësinë atyre...

Hutbe – Kuptimi i jetës

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet dhe paqja e...

Nëntë fakte rreth kodrës Thevr ku merimanga thuri rrjetën

Nëntë fakte rreth kodrës Thevr ku merimanga thuri rrjetën: 1. Kodra Thevr është një...

Tregim: “Tenxherja që e gjeti kapun e vet”

Një herë moti kishte jetuar një njeri shumë i zgjuar dhe i mençur, i quajtur Shenn. Një ditë,...

Ibni Sinasë (Avecenes) i drejtohet një nxënës i tij e i thotë:
“Pse nuk e shpallë veten profet? Ne do të vazhdojmë t’i zbatojmë mësimet dhe traditat tua, sikurse i zbatojnë ithtarët e ndonjë profeti!” Në atë rast Ibni Sina nuk i foli.

Pas disa ditësh, herët në një mëngjes të ftohtë, muezini i xhamisë po e thërriste ezanin për namazin e sabahut. Ibni Sina e thërret atë nxënësin dhe kërkon prej tij të shkojë në krua e t’i sjellë ujë të ftohtë. Mirëpo, nxënësi përpiqet ta bindë se uji i ftohtë është i dëmshëm të pihet në mëngjes, madje se ai do të merr ndonjë sëmundje nga të ftohtit nëse del jashtë.

Atëherë Ibni Sina i thotë: “A po e dëgjon muezinin e Muhamedit, edhe pas 4 shekujve, nuk le pa i zbatuar mësimet e tij, edhe pse është të ftohtë…” (Përkthim: M. A.)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -