Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Lexo gjithashtu:

Ja pse Pejgamberi a.s. na ka porositur t’i tundim çarçafët para gjumit

Shikoni insektin në foto! Insekti është zmadhuar mijëra herë në mikroskop. Bëhet fjalë për morra që kryesisht...

Cilat sëmundje mund t’i shërojmë me dëgjimin e Kuranit?

Shumë studime shkencore kanë vërtetuar dobi të mëdha që njeriu mund t’i fitojë me dëgjimin e rregullt...

Pse njerëzit dështojnë në qëllimet e tyre?

Nuk kanë guxim që ëndrrat t’i bëjnë realitet Derisa janë në botën e ideve...

Medreseja e Madhe e Gjakovës, gurra e hafëzëve të rinj

Medreseja e Madhe e Gjakovës, vatër historike e arsimit e cila për shekuj ka shërbyer si gurrë...

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: “Përse njerëzit ngrenë zërin kur janë të zemëruar?

Studentët filluan të mendojnë dhe njëri prej tyre tha: “Kur humbim qetësinë, atëherë ngremë zërin.”

Profesori tha: “Po, pse duhet të bërtasësh kur personi me të cilin debaton është afër teje,  ke mundësi t’i flasësh në mënyrën më të bukur?

Disa student tjerë dhanë  përgjigje të ndryshme , por asnjëri prej tyre nuk ishte bindës. Në fund profesori tha: “Kur dy persona zemërohen njëri me tjetrin, zemrat e tyre largohen dhe për ta afruar atë distancë duhet të bërtasin për të dëgjuar. Dhe kur zemërimi i tyre shtohet, është e nevojshme edhe ngritja e zërit për ta zbutur largësinë e madhe.

Por, çka ndodh nëse dy njerëz duhen?

Ata nuk bërtasin ndaj njëri tjetrit , por flasin butë, sepse zemrat e tyre janë shumë afër, largësia mes tyre është shumë e vogël, thuajse nuk ekziston fare.

Andaj, kur nuk pajtoheni me diçka , apo debatoni, mos lejoni që zemrat t’u largohen, mos flisni gjëra që mund t’ju largojnë nga njëri tjetri, sepse mund të vij momenti kur largësia mes jush aq shumë do të shtohet sa që,  nuk do të gjeni mënyrë për t’u afruar.”

Saff.ba

Përktheu: Arsim Dauti  – islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -