Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Lexo gjithashtu:

Dita e Ashures, simboli i bereqetit, shpërndarjes dhe unitetit

Sot është "Dita e Ashures" e cila përkon me ditën e dhjetë të muajit Muharrem, një ditë...

Një virus i vetëm i vuri në sprovë të gjithë

Nëse dikush do të kishte parashikuar disa muaj më parë shtimin e kontrolleve kufitare, anulimin e shumicës...

Organizata e Bashkëpunimit Islamik apelon për të luftuar islamofobinë

Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OBI) u bëri thirrje liderëve evropianë të kalojnë në veprim për të luftuar...

Fudajl ibn Ijadi: Gënjshtar më i madh është ai që vazhdimisht kthehet në një mëkat të caktuar

Transmetohet se Fudajl ibn Ijadi ka thënë: "Nëse dijetarët islamë do të kishin pak më shumë vetëvlerësim,...

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që ta paraqesim Muhamedin  a.s. në mënyrën më të bukur në këtë skenë. Ai  duhet të dal jashtë shtëpive dhe xhamive tona, duhet ti prezantohet publikut,  duhet të jetë aty ku janë njerëzit, në biblioteka, shkolla, universitete, parlamente, media, muze, teatro …A jemi gati ta paraqesim atë në mënyrën më të mirë?

Imamët, teologët dhe muslimanët tjerë duhet që në gjuhët e ndryshme evropiane,  në Gjermani, Francë dhe gjithandej në Evropë,  të shkruajnë tekste, libra, të bëjnë video materiale  nëpërmjet së cilëve që nga fillimi do ta paraqesim dhe do ta prezantojmë mëshirën dhe butësinë e Pejgamberit a.s. Ai, siç e përmend edhe Kurani është dërguar mëshirë për botët,  por shumë nga muslimanët e kanë përvetësuar vetëm për vete dhe e kanë mbyllur në geton e tyre…

Bunjamin Idriz

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -