Namazi i drekës në vend të namazit të xhumasë kur ndjehemi të ftohur

Lexo gjithashtu:

Halil Kastrati merr oferta nga partitë politike për të garuar, i refuzon të gjitha

Drejtuesi i Shoqatës Humanitare “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati, ka thënë se ka pasur oferta nga partitë...

Një testament i çuditshëm!

(Para vdekjes së tij, babai shkroi një testament me porosi për djalin e tij) Mund...

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Gjermani – Rritet numri i xhamive që këndojnë ezanin me altoparlant

Me qëllim rritjen e moralit të myslimanëve për shkak të epidemisë së llojit të ri të koronavirusit...

Pyetje:

A është e mundur falja e namazit të drekës në vend të namazit të xhumasë, në kohë pandemie, kur ka rrezik nga takimi i njerëzve, sidomos kur ndjehesh i ftohur dhe me simptome të lehta gripi?

Përgjigjja:

Në gjendje dhe rrethana normale, një ftohje e lehtë, nuk llogaritet sëmundje e cila do ta arsyetonte mos faljen e namazit të xhumasë. Mirëpo, marrë parasysh gjendjen e përkeqësuar të përhapjes së korona-virusit SARS-CoV-2, si dhe nevojën për t’ju shmangur turmave të mëdha të njerëzve, si preventivë për të mbrojtur veten dhe të tjerët nga virusi, konsiderojmë se lejohet mos falja e namazit të xhumasë në një gjendje të tillë. Allahu xh.sh. e di më së miri!

Prof. Dr. Enes Ljevakoviç
Fetve-i emini pranë BI të Bosnjë dhe Hercegovinës

Përktheu:
M. Alija

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -