Reputacioni i mirë është kapitali më i madh…

Lexo gjithashtu:

Nga ditët e fundit të qëndrimit të muslimanëve në Spanjë

Është temë interesante, të studiohen ditët e fundit të qëndrimit të muslimanëve në Spanjë dhe të vështrohet se si...

Të ndryshosh brenda dhe jashtë

Duke parë gjyshin duke lexuar Kuran çdo ditë, nipi e pyeti: 'Gjysh, kam provuar të lexoj Kuranin sikurse...

Planet e Allahut janë shumë më të mira nga planifikimet tona

Sot lexova kaptinën Jusuf përmes së cilës Allahu sërish më përkujtoi përse disa gjëra nuk ndodhin ashtu...

Njihuni me vendin në Arabinë Saudite ku Musai a.s. jetoi dhjetë vjet

Shumë pak njerëz dinë për vendin ku Musa a.s ka jetuar para se të bëhet Pejgamber dhe...

Një ditë, pupëza dhe sorra u përfshinë në një zënkë të paprecedent. Secili pretendonte pronësinë e një burimi të vogël uji. Duke mos gjetur zgjidhje, iu drejtuan gjykatësit të shpendëve, i cili u kërkoi fakte konkrete për pronësinë e burimit, por asnjëri nuk kishte fakte e dokumente. Pas një seance të gjatë, gjykatësi ia njohu pupëzës të drejtën e pronësisë. Pupëza, e pyeti e çuditur: E pse gjykove në favorin tim?
Gjykatësi ia ktheu: Sepse njihesh mes shpendëve për sinqeritet, saqë për ta lëvduar dikë, i themi: Është i sinqertë si pupëza.

Pupëza heshti për një moment, pastaj tha: “I nderuar gjykatës, nëse është kushti si thua ti, atëherë unë nuk dua që në popull të njihem si e sinqertë e të veproj të kundërtën e kësaj. Ky burim me ujë  është i sorrës dhe për mua më e dashur është që të mbetem e njohur për sinqeritetin tim se sa të kem një mijë burime me ujë.

Mësimi: “Reputacioni dhe zëri i mirë që ke në popull është kapitali më i madh që do të jetoj edhe pas vdekjes tënde, andaj mos e ndytë me vepra të shëmtuara sepse do të mbroj sa je gjallë, por edhe pas vdekjes tënde.

Imam Shafiu r.h. ka thënë: “Disa njerëz kanë vdekur, por cilësitë e tyre asnjëherë nuk do të vdesin, disa njerëz janë të gjallë, por për njerëzit ato janë të vdekur.”

Përshtati: Arsim Dauti

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -