Ruaju nga mallkimi i atij që i është bërë zullum

Lexo gjithashtu:

Salavatet mbi Pejgamberin a.s. largojnë brengat dhe hallet

Shejh Nebil El-Ivedi transmeton se njëri nga dijetarët tanë ishte i sëmurë dhe e kishte patjetër të...

Nëse dëshiron të jesh i lumtur, fut gëzim në zemrat e njerëzve

Një grup të rinjsh musliman me shqetësim të madh bisedonin për fitnet që kanë marr hov në mesin...

Zinaqari të cilin Allahu e dënoi tri herë në këtë botë

Ky është një tregim i vërtetë i cili është botuar në një revistë arabe islame, të cilin redaksisë ia...

Gjashtë kushtet e imanit-besimit

Islami në kupimin e tij të përgjithshëm do të thotë se njeriu duhet të adhurojë vetëm Allahun...

/Tregim mësimdhënës/

Ka të bëjë me një njeri (burrë), të cilit i është bërë operacion në zemër dhe mjeku e përfundoi operacioninme sukses. Pas disa ditësh, ai vuri re diçka të çuditshme tek pacienti, i cili filloi të ankohej për dhimbje barku dhe i humbi ndjenjat. Mjeku menjëherë i bëri ekzaminimin, dhe pastaj menjëherë pacientin e çoi për operacion, dhe kur e pa, nuk mundi të besonte, organet e këtij burri po copëtoheshin. Mjeku u shtang, ai këtë nuk e kishte parë kurrë më parë në karrierën e tij. U përpoq ta shpëtonte burrin, por burri ra në koma…

Pas disa ditësh, ai u zgjua dhekur foli tha: ‘Ma sillni ‘filan njeriun’!

Mjeku nxitoi te telefoni dhe e thirri atë njeriun, dhe i tha: “Këtu e kam një pacient i cili po vdes, u zgjua nga koma dhe po të kërkon ty të vish këtu.”

Ai njeriu iupërgjigj mjekut: ‘Nuk dua të vij, Zoti e bëftë që të vdesë në mundime!’

Ndërsa mjeku i thotë: “O njeri, bërja hallall çkado që të jetë, organet e tij po copëtohen, njeriu po vdes!

Ndërsa ai njeriu,në anën tjetër të telefonit, përsëri i përgjigjet me të njëjtat fjalë!

Atëherë mjeku e pyeti se çka kishte ndodhë, meqë rast e mori këtë përgjigje:

“Ai njeriu para 30 viteve, ma mori mua dhe fëmijëve të mi tërë trashëgiminë që kishim, më la mua dhe fëmijët në varfëri, unë çdo ditë tash 30 vjet e mallkoj, që ai mos të vdesë derisa t’i copëtohen të gjitha organet e tij, dhe që të vdes në mundimet më të këqija!”

***

Kur Pejgamberi (savs), vendosi ta dërgojë Muadhin në Jemen, ai e këshilloi me këto fjalë:“Ruaju nga lutjet (mallkimet) e atij që i është bërë zullum, sepse me të vërtetë,midis lutjeve të tij dhe Allahut nuk ka kurrfarë perde.” (Buhariu)/akos.ba/

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -