Isl@mpress

Jeta si ibadet (adhurim)

Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm, Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Atë njeri të cilin e drejton Allahu askush nuk mundet ta humbasë, ndërsa atë njeri që humbët rrugën dhe veten...

Disa këshilla të Ibn Arabiut

- Para se gjithash je i obliguar ta fitosh kafshatën me hallall. Kjo është themel i besimit dhe sheriatit. - Mundohuni të mos bëheni barrë për askënd dhe mos kërkoni mëshirë nga askush. Për njeriun nga mëkatet...

Zotëri Macron, Islami është feja e Allahut,dhe nuk është sistem i pushtetit….

Zotëri Macron, Islami është feja e Allahut,dhe nuk është sistem i pushtetit i bazuar në gjendjen shpirtërore të elektoratit dhe falsifikimin e votave Me rastin e deklaratave të fundit islamofobike të presidentit francez Macron,...

A e bëni ndonjëherë “sexhden” e falënderimit?

Krahas sexhdeve të namazit, sehvi sexhdes dhe sexhdes së leximit, në traditën e pejgamberit a.s ekzistonin edhe të ashtuquajturat sexhde falënderimi. Sexhdeja e falënderimit është e pëlqyer të bëhet kur na largohet ndonjë fatkeqësi apo kur na...

Ibn Sina dhe nxënësi i tij

Ibni Sinasë (Avecenes) i drejtohet një nxënës i tij e i thotë:"Pse nuk e shpallë veten profet? Ne do të vazhdojmë t’i zbatojmë mësimet dhe traditat tua, sikurse i zbatojnë ithtarët e ndonjë profeti!" Në atë rast...

Dashuria ndaj Ebu Hanifes është shprehje e ndjekjes së Sunetit

Padyshim, Ebu Hanife është njëri prej dijetarëve më të mëdhenj të Islamit dhe themelues i njërës prej katër shkollave eminente të së drejtës së sheriatit, të cilat sot ndiqen nga qindra miliona musliman të kohës sonë.

Kemi gjithçka, por pak jemi falënderues!!

Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm, Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Atë njeri të cilin e drejton Allahu askush nuk mundet ta humbasë, ndërsa atë njeri që humbët rrugën dhe veten...

Salavatet mbi Pejgamberin a.s. largojnë brengat dhe hallet

Shejh Nebil El-Ivedi transmeton se njëri nga dijetarët tanë ishte i sëmurë dhe e kishte patjetër të hynte në operacion. Disa dita pas operacionit, doktorët kishin vënë re se edhe më tej ka gjakderdhje të brendshme dhe...

Afirmoje të vërtetën dhe ndihmoju atyre që ju është bërë padrejtësi

Dr. Šefik Kurdić Le ta shfrytëzojmë rastin që të vërtetën ta afirmojmë, kurse gënjeshtrën dhe të pavërtetën ta zhvlerësojmë. Njerëzit e mençur kanë thënë: Përmbahuni të vërtetës dhe sinqeritetit! Kurdoherë që mendoni se...

Shprehitë mentale për sukses

Ekziston numër i madh i shprehjeve mentale që posedojnë njerëzit e suksesshëm. Më të rëndësishme nga këto janë sa vijon: 1. TRIMËRIA Thomas Edisoni renditet në mesin e...

About Me

762 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani...
- Advertisement -

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ai ishte i Derguari i Zotit

Alija Izetbegovic Si sot, para më shumë se 14 shekujsh ka lindur Profeti i Islamit, Pejgamberi ynë, Muhamedi a.s.Jemi...

Brishtësia intelektuale midis lirisë së mendimit dhe mënyrës së të shprehurit

Nehat Ismaili Liria e të menduarit dhe shprehurit është vlerë e padiskutueshme që shenjtërohet nga të gjithë por në disa momente keqinterpretohet...