Isl@mpress

Sinead O’Connor shkëlqen në “The Late Late Show”, këndon si përpara por me veshjen islame (video)

Këngëtarja e irlandeze, Sinedad O’Connor, ka bërë mbrëmë paraqitjen e saj të parë si këngëtare prej se u konvertua në besimin islam. Këngëtarja e njohur për hitin Nothing Compares to You e risolli atë...

Zgjidhjet kuranore për problemet e sotme

Ekzistojnë katër probleme madhore, të cilat janë të përhapura sot tek njerëzit, dhe në Kuran janë të specifikuara zgjidhjet e tyre: 1 - Nëse jeni të sprovuar me pasione, rishikojeni rregullsinë dhe korrektësinë tuaj në kryerjen e...

Asnjëherë mos harroni se premtimi i Allahut është i vërtetë

Dijeni se premtimi i Allahut është i vërtetë. Kur Allahu ju premton se do të kujdeset për ju, atëherë juve mund të ju hedhin në lumë si foshnjë e porsalindur, por Allahu do t'ju mbrojë.

Fundi i vitit hixhrij, si përkujtues i fundit të jetës

Jemi në fund të vitit hixhrij, dhe kjo na e përkujton fundin e jetës sonë. Gjatësia e jetës së njerëzve është e ndryshme dhe njeriu përgjatë gjithë jetës së tij kalon nëpër sprova dhe vështirësi të ndryshme....

A është homoseksuali jobesimtar?

Mund të ndodhë që të vijë në xhami për namaz një person, i cili është i prirur për mëkatin e përmendur, siç mund të ndodh që në xhami të vijë edhe një person, i cili është i prirur të pijë...

Asnjëherë nuk është vonë: gjyshi mëson të lexojë dhe të shkruajë në 90 vjeç

Ahmet Saglam nga Golcuku, afër qytetit perëndimor turk Kocaeli, hyri në dekadën e dhjetë të jetës së tij. Si fëmijë ai nuk kishte mundësi të regjistrohej në shkollën fillore, ë kjo është arsyeja pse...

Pikëllimi dhe mbajtja zi për hz. Husejnin, ndërmejt të lejuarës dhe të ndaluarës

Sunitët e çmojnë jashtëzakonisht ehli-bejtin në përgjithësi dhe hz. Husejnin në veçanti, ashtu siç e kërkon suneti i Muhamedit (a.s.), sikur që edhe shpjegohet në hyrje të këtij libri. Prandaj, sunitët masakrën në Kerbela e konsiderojnë si një nga tragjeditë...

Njëqind vjet më vonë

Prej tani e tutje, njëqind vjet më vonë, në vitin (2119), të gjithë ne, së bashku me familjet, të afërmit dhe miqtë tanë, do të jemi nën tokë, dhe fatin tonë në përjetësi do ta kemi plotësisht të qartë dhe...

Historiku i Kalendarit Henor

Kalendari hënor është një kalendar të cilin arabët e kanë përdorur shekuj para islamit, por emrat e muajve ndryshonin nga një fis në një fis tjetër. Ndryshimi i emrave të muajve, shkaktonte probleme në përcaktimin e sezonit...

Programimi në gjene – Mrekulli shkencore nga Kurani

“Po prej çkafi e krijoi Ai atë? Atë e krijoi prej një pike uji dhe e përgatiti. Pastaj atij ia lehtësoi rrugën.” (Kur’an, 80:18-20) Fjala “qaddarahu,” e përkthyer si “përgatiti” në ajetin e mësipërm,...

About Me

560 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...
- Advertisement -

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...