Lutfi Muaremi

Empatia në Islam: Mirësia e Muhammedit salAllahu ‘alejhi ue sel-lem

Empati është aftësia e njohjes, kuptimit dhe shkëmbimit të ndjenjave të njerëzve të tjerë. Njerëzit janë të lindur për të ndier empati që na ndihmon ta zhvillojmë jetën tonë të përditshme që përfshin familjen, jetën e biznesit, madje edhe veten....

Sapo të përfundojë kjo krizë, do të mund ta kuptojmë vlerën e çastit që kemi!

Me vite të tëra ne kemi ikur nga vetja, dhe vetëm tani me paraqitjen e këtij ‘virusi’ arritëm ta ndalojmë veten nga ajo ikje. Me vite nuk mund të gjejmë kohë të mbetemi vetëm,...

Hixhra – ngjarje e madhe në historinë islame

Të mërkurën mbrëma InshaAllah është nata e Vitit të Ri hixhri, viti 1442, dhe ky është një rast i mirë që ta përkujtojmë Hixhrën, e cila është një nga ngjarjet  shumë të rëndësishme në historinë Islame, ngjarje e cila paraqet...

Histori e dobishme, skifteri

Jeta nganjëherë nga detyron të lëvizim para. Koha nuk rrinë dhe nuk mund ta kthejmë pas. Nganjëherë është e nevojshme dikush të na shtyjë nga prapa që të vërejmë sa fluturues të mirë jemi. Një...

Shtatë thënie frymëzuese nga Yasmine Mogahed

Në këtë artikull u sjellim shtatë thënie të bukura të Yasmine Mogahed... Jeta juaj është një rrëfim dashurie në mes juve dhe Allahut. Çdo individ, çdo përvojë, çdo dhuratë, çdo humbje, çdo dhimbje etj. janë...

Vandalizimi i xhamisë Osmane të shekullit të 16-të në Greqi

Një grup i paidentifikuar njerëzish në qytetin grek Trikala të martën e sulmuan një xhami historike me gurë të periudhës osmane e ndërtuar në shekullin e 16-të. Sipas njoftimeve të mediave lokale, u thyen dritaret në...

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta janë: El-‘Asr, El-Keuther dhe En-Nasr, që kanë nga tre ajete. Kaptina Keuther ka vetëm 37 harfe. Ajeti më...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me ajetin e parë të shpallur të Dërguarit të Tij, Muhammedit salAllahu alejhi ue sel-lem, qartë e...

Në 18 shtete, 329 xhami dhe objekte osmane u kthyen në kisha

Arkitekti turk Mehmet Emin Yılmaz gjatë dhjetë viteve të fundit udhëtoi në shtetet që dikur ishin pjesë e Shtetit Osman dhe kështu me hollësi vërtetoi numrin e objekteve osmane të cilat u kthyen në kisha, duke përfshirë edhe minaret që...

Burra, ndihmoni gratë gjatë përgatitjes së iftarit!

Shumë gra kalojnë për çdo ditë kalojnë orë të tëra duke e përgatitur iftarin. Fatkeqësisht, gjatë ditës ato duhet t’i bëjnë pjesën më të madhe të punëve shtëpiake, pa ndihmën e askujt. Burrat duhet ta kuptojnë...

About Me

83 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...
- Advertisement -

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...