Lutfi Muaremi

Terapia çudibërëse

Edhe këtë vit, ardhja e mysafirit më të dashur – muajit të Ramazanit, përkon me ardhjen e pranverës dhe afrimin e periudhave më të ngrohta, gjë që i aktualizon temat e pastrimit dhe detoksifikimit të organizmit. Për...

Dashuria në emër të All-llahut është themeli i vëllazërisë islame

Karakteristikë e vëllazërisë islame është se ajo vëllazëri u bë nga Zoti i Madhëruar mbi shtatë qiejt dhe mandej u shpall përmes Fjalës së Tij. Në Kur’anin e shenjtë thuhet: “Me të vërtetë besimtarët janë vëllezër.” .  Çdonjëri prej jush...

Për çfarë shkaku duhet të lexojmë çdo ditë?

A e dini se leximi ka një numër të konsiderueshëm efektesh pozitive në trurin tuaj? Duke filluar nga ulja e stresit deri tek përmirësimi i përqendrimit. 1. Stimulimi mendor  Hulumtimet kanë treguar se...

Në Ramazan, në fokus vendoseni veten dhe gjendjen tuaj

Papritur ndodhi që në prag të këtij Ramazani, të kemi më tepër kohë për përgatitje krahasuar me vitet e kaluara. Kemi më tepër kohë dhe jemi në mundësi që të lexojmë më tepër literaturë të ndryshme, të...

Do të japim llogari për kohën e lirë

Në ditët e izolimit rëndësi të madhe, kujdes dhe mëshirë meritojnë fëmijët tanë që u gjendën në këtë situatë të re me ndryshimin e riteve të përditshme. Kjo situatë na mundësoi të kalojmë më tepër...

Unioni Botëror i Dijetarëve Islamik thotë: Koronavirusi nuk është pengesë për agjërim, përveç personave të infektuar

Unioni Botëror i Dijetarëve Islamik (UBDI) njoftoi se koronavirusi (COVID-19) nuk është pengesë për agjërim, përveç personave të infektuar nga virusi. Në deklaratën e Unionit Botëror të Dijetarëve Islamik (UBDI) thuhet se ata...

Lidhshmëria mes namazit dhe nafakës

Një rob i vlefshëm i Allahut hyri në dhomë dhe vërejti që fëmijët i kishte zënë gjumi. E pyeti bashkëshorten: “A e falën fëmijët jacinë?” Ajo iu përgjigj: “Nuk kisha asgjë t’ju...

Erdhi pranvera! Të heqim dorë nga përtacia dhe ta ndërmarrim iniciativën e përhapjes së energjisë pozitive

Kur mendojmë për përtacinë, zakonisht na shkon mendja tek përtacia individuale, ndjenjën se nuk dëshiron të bësh diçka, edhe pse e di që duhet ta bësh atë. Sidoqoftë, termi përtaci ka shumë fytyra dhe vesh maska të ndryshme. Në këtë...

Mos e shkatërroni rininë tuaj me përtaci, por lexoni libra dhe arsimohuni!

Sa njerëz sot lexojnë libra për të mësuar diçka? Fatkeqësisht, shumica e njerëzve (dhe në veçanti të rinjtë) e shkatërrojnë arsimimin dhe mundësitë e tyre. Ata nuk lexojnë libra.

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës së tyre." Në mënyrë që fëmijët tuaj të rriten në personalitete të kompletuara dhe cilësore, ata duhet të...

About Me

83 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...
- Advertisement -

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...