Kuriozitete

Familja “strehon” 60.000 bletë pa dijeni, merr 50 kg mjaltë (video)

Mjalti, një prej begative më të mira të natyrës, mund të bëj vendin aty ku më së paku e pritni. Duke qenë se kërkojnë kushte specifike të nxehtësisë dhe pastërtisë nga lagështira, bletët mund...

A e keni ditur se pse në një rekat i bëjmë dy sexhde?

Është pyetur hazreti Aliu, Allahu qoftë i kënaqur me të, pse në një rekat i bëjmë dy sexhde? Dhe pse në tokë? Prijësi i muslimanëve, Allahu qoftë i kënaqur me të, lexoi këtë ajet:...

Cili shtet konsumon më së shumti bukë?

Shteti që konsumon më shumë bukë në botë është Turqia. Llogaritjet tregojnë se mesatarja e çdo personi në përdorimin e bukës arrin në 199,6 kg në vit. Pa e tepëruar, mendojmë se pas Turqisë...

Nëntë fakte rreth kodrës Thevr ku merimanga thuri rrjetën

Nëntë fakte rreth kodrës Thevr ku merimanga thuri rrjetën: 1. Kodra Thevr është një mal në të cilin gjendet shpella ku ishin fshehur Pejgamberi (savs) dhe Ebu Bekri (r.a.) tri ditë e tri net...

Ja si duket sot shpella në të cilën u fsheh Muhammedi a.s. gjatë hixhretit

Krahas Kur’anit famëlartë, gati të gjithë librat e historisë, të tefsirit dhe të hadithit, e pohojnë faktin se Muhammedi a.s., gjatë shpërnguljes së tij, pra të hixhretit, ai, së bashku me shokun e tij më të ngushtë,...

Ja pse muslimanët e përdorin kalendarin hënor (lunar)

Shumë mirë dihet se feja islame për ibadetet dhe nevojat fetare për bazë e merr vetëm kalendarin e hënës (lunar), ku p.sh., muaji i ramazanit me agjërimin e vet dhe muaji i dhul-hixhes me haxhin, gradualisht bien...

Mrekullia kur’anore në lidhje me trurin

Duke folur për një prej krerëve të idhujtarëve, i cili e ndaloi Muhamedin të falej në Qabe, në Kuran thuhet: “Jo! Nëse ai nuk ndalon, Ne do ta kapim atë prej naasijeh.(1) Nasijeh gënjeshtare dhe mëkatare.”...

Nga kuzhina osmane: Shërbeti prej trëndafili

A keni dëgjuar për akulloren me lëng frutash (Sorbe)? E kemi fjalën për ëmbëlsirën që i ngjan akullores me fruta dhe që konsumohet veçanërisht në ditët e nxehta të verës. A keni dëgjuar që kjo ëmbëlsirë...

Çallma e Pejgamberit a.s.

I Dërguari i All-llahut s.a.v.s. vinte përgjithësisht në kokë një qylaf të quajtur «kalansuve», mbi të mbështillte çallmën, skajin e lirë të së cilës e lëshonte të varur pas shpatullave. (Imam Tirmidhiu). I Dërguari...

A e dini se qyteti Shanllëurfas është përmendur si “qyteti i profetëve”?

Themelimi i Shanllëurfas (Şanlıurfa) daton nga kohët e lashta dhe njihet si qyteti i profetëve pasi këtu kanë jetuar profetët e 3 feve hyjnore. Sipas historianit të njohur arab, Ebul Faraç, Shanllëurfa është...
- Reklamë -

Më të rejat

Sprovat dhe mësimet nga i ftohti i dimrit

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u...
- Reklamë -

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast,...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke do të ndërtojë 1 mije shtëpi për strehim emergjent në Idlib

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka bërë të ditur se do të ndërtojë një mijë shtëpi për strehim emergjent në Idlib të Sirisë,...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna...