Në Marok namazi i Bajramit do të falët nëpër shtëpi

Lexo gjithashtu:

Do të japim llogari për kohën e lirë

Në ditët e izolimit rëndësi të madhe, kujdes dhe mëshirë meritojnë fëmijët tanë që u gjendën në këtë...

Urtësia e mospranimit të duasë: Tre arsye përse nuk pranohen lutjet tona?

I Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem na mësoi që duaja është ibadet. Atëherë kur kur...

Nëse Allahu është me ne, atëherë ku janë problemet tona!?

Të dashurit e mi, ne jemi të gatshëm t'i ankohemi njëri-tjetrit me orë të tëra, ndërsa mes nesh...

“Në Perëndim thuajse aspak nuk njihen masakrat ndaj muslimanëve”

Historiani amerikan, William Holt, tha se Perëndimi ka ngurruar t'i shikojë turqit si viktima dhe i ka...

Namazi i Bajramit në Marok do të falet nëpër shtëpi pasi xhamitë janë të mbyllura për besimtarët për shkak të masave të vendosura për të frenuar përhapjen e koronavirusit të ri (COVID-19), raporton Anadolu Agency (AA).

Në këtë vend është marrë fetva sipas të cilës besimtarët mund ta falin namazin e Bajramit nëpër shtëpitë e tyre.

Këshilli i lartë për shkencë i Marokut njoftoi se lejohet falja e namazit të Bajramit nëpër shtëpi për shkak të rrezikut nga përhapja e virusit.

Sipas të dhënave të fundit, në këtë vend janë regjistruar 7.133 raste të infektimit, me 194 vdekje dhe 4.098 të shëruar.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -