Islam

Njeriu me gjendjen më të vështirë tek Allahu xh.sh.

Tek Allahu në gjendjen më të keqe do të jetë një njeri, të cilin e kanë refuzuar njerëzit për shkak të frikës nga gjuha e tij Derisa halifi Harun Rrashidi po bënte tavaf...

Përse të falemi sikur të ishte namazi ynë i fundit?

Përse i Dërguari i Allahut (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem) na ka porositur që kur të ngrihemi për nanaz, të falemi sikur të ishte namazi ynë i fundit? Ejani të mësojmë fshehtësinë e kësaj! Nëse...

Karakteristikat e dhjetë ditëve të para të Dhul-hixhes

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Salavatet, selami dhe bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.), për familjen e tij, për shokët e tij dhe të gjithë ata që e ndjekin rrugën...

Kujtimi i shpeshtë i vdekjes …

Kujtimi i shpeshtë i vdekjes është një nga medikmentet për sëmundjen e imanit tonë dhe dobësisë së tij. Pejgamberi (savs), ka thënë: “Shpesh kujtoni atë që i ndërpret të gjitha kënaqësitë, dmth vdekjen!” (Tirmidhi) Ndër të tjera,...

Kjo botë nga fillimi deri në fund është vetëm një moment…

KJO BOTË NGA FILLIMI DERI NË FUND ËSHTË VETËM NJË MOMENT, pas të cilit vjen një ditë kur njerëzit do të pendohen me hidhërim pse kënaqësia kalimtare i ka mashtruar! Kjo botëështë nga fillimi deri në fund vetëm...

A jemi ne vallë, nga ata që pakësojnë në peshojë, dhe këtë as që e hetojnë ?!

Surja e 83-të në Kuran quhet el-Mutaffifin - Ata që pakësojnë gjatë peshimit (matjes). Termi et-tafif vjen nga fjala ‘tafif’ (طفيف), që do të thotë diçka e vogël, e parëndësishme, të cilës njerëzit nuk i kushtojnë fare...

Mbështetja te Zoti

"Vetëm Zotit të tyre i mbështeten" (En Nahl: 42) Kush e kalon mbështetjen me zemër te mbështetja me gjymtyrë dhe ngatërron procesin, ai nuk është mbështetur në të vërtetë, por thjesht është justifikuar vetë,...

Biseda mes lapsit dhe gomës

Nëse nuk mund të bëhesh laps për të shkruar atë që njerëzit i bën të lumtur,atëherë të paktën, bëhu gomë për fshirjen e pikëllimit të tyre dhe përhapjen e shpresës Me një rast goma iu drejtua...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për hir të tij shoqërohet me ty

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?! Le të shërbehemi me përvojën e njërit prej kolosëve të Islamit, Muavije b. Ebi Sufjanit (r.a.),...

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër!

Një vajzë ishte ulur në autobus i cili ndaloi në një stacion. Aty hyri një grua, e cila donte të ulej pranë vajzës, duke e goditur me çantat e saj të shumta. Një pasagjer po shikonte atë...
- Reklamë -

Më të rejat

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...
- Reklamë -

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën e pandemisë

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...