Grindjet dhe përçarjet e shkatërrojnë fenë, kurse pajtimi është opsioni më i mirë

Pavarësisht që të gjithë njerëzit kanë prejardhje nga një nënë dhe një baba, ata ndryshojnë nga njëri-tjetri për sa i përket arsyes dhe intelektit, ambicies dhe dëshirës, ​​si dhe natyrës dhe aftësive personale. Për shkak të gjitha këtyre, njerëzit ndaj njëri-tjetrit janë një lloj sprove, mu ashtu siç thekson Allahu i...

Omer Muhtar, luani i shkretëtirës

Kanë kaluar 88 vite nga ekzekutimi Omer Muhtarit, njërit prej figurave heroike të rezistencës libiane gjatë periudhës së okupimit italian të Libisë,...

Medreseja e Madhe e Gjakovës, gurra e hafëzëve të rinj

Medreseja e Madhe e Gjakovës, vatër historike e arsimit e cila për shekuj ka shërbyer si gurrë e diturisë në rajon, edhe...

Shkaku për t’u përgëzuar me Xhenet

Në suren Shuara thuhet: “Në Ditën, kur askujt nuk do t’i bëjë dobi as pasuria, as fëmijët, përveç atij që vjen me zemër të...

A nuk meriton që t’i dërgojmë salavate?!

- Mbeti pa baba ndërsa ishte në mitrën e nënës, e kjo paraqet formën më të rëndë të jetimit!

Trump, kryetarin e Egjiptit e quan “diktatori im i preferuar”

Kryetari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump , në tubimin e muajit të kaluar të G-7 të mbajtur në Francë,...
- Reklamë -

Grindjet dhe përçarjet e shkatërrojnë fenë, kurse pajtimi është opsioni më i mirë

Pavarësisht që të gjithë njerëzit kanë prejardhje nga një nënë dhe një baba, ata ndryshojnë nga njëri-tjetri për sa i përket arsyes dhe intelektit, ambicies dhe dëshirës, ​​si dhe natyrës dhe aftësive personale. Për shkak të gjitha këtyre, njerëzit ndaj njëri-tjetrit janë një lloj sprove, mu ashtu siç thekson Allahu i...

Shkaku për t’u përgëzuar me Xhenet

Në suren Shuara thuhet: “Në Ditën, kur askujt nuk do t’i bëjë dobi as pasuria, as fëmijët, përveç atij që vjen me zemër të...

A nuk meriton që t’i dërgojmë salavate?!

- Mbeti pa baba ndërsa ishte në mitrën e nënës, e kjo paraqet formën më të rëndë të jetimit!

Oj grua, dua t’i thërras prindërit e mi për drekë !

Burri i tha gruas së tij: “Po më mungojnë prindërit e mi, vëllezërit e mi dhe fëmijët e tyre, nuk i kam parë...

“Deri në agim kam qenë në disko – çfarë argëtimi !!”

Shejtani i mashtron lehtësisht njerëzit! Ai i shtynë ata që me orë të tëra të përgatiten për të dalë në 'qytet', dhe pastaj, e...

TË RASTIT:

Favoret nga kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve

Milazim Krasniqi Kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve, para së gjithash, ka qenë...

Asnjëherë nuk është vonë: gjyshi mëson të lexojë dhe të shkruajë në 90 vjeç

Ahmet Saglam nga Golcuku, afër qytetit perëndimor turk Kocaeli, hyri në dekadën e dhjetë të jetës së...

BIK-u do të formojë komision hetues për mishin e prishur të kurbanit

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka marrë vendim për krijimin e një komisioni hetues që do...

Urtësi kur’anore: Ne nënën e Musait e inspiruam…

Kur’ani është një libër i bukur dhe me plotë të dhëna interesante, sidomos me plotë kuriozitete në...

Medreseja e Madhe e Gjakovës, gurra e hafëzëve të rinj

Medreseja e Madhe e Gjakovës, vatër historike e arsimit e cila për shekuj ka shërbyer si gurrë...
- Reklamë -

OPINIONE

Favoret nga kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve

Milazim Krasniqi Kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve, para së gjithash, ka qenë i motivuar si ikje nga...

U luten pejgamberet, lutu edhe ti – fituan ata, fito edhe ti

Përcillet nga Abdullah b. Omeri r.a. se Muhammedi a.s., ka thënë: “Kur Sulejmani, i biri i Davudit a.s., e ndërtoi xhaminë e Aksasë, prej...

Lexo – nga dr. Selver Xhemaili

Jeta i ka disa  faza; secila prej tyre varet prej asaj paraprake. Pa dyshim se periudha më e rëndësishme është ajo gjatë...

Rëndësia e familjes në perspektivën islame

E drejta islame e trajton mirëqenien e njeriut në tre nivele: atë individual, familjar dhe shoqëror. Për këtë, ka siguruar dispozita për mbrojtjen dhe zhvillimin e njeriut në të tre nivelet e përmendura dhe, kjo tregon se islami e sheh...
- Reklamë -

NGJARJE

Fërkimet në botën islame, Putin citon Kuranin: si Zoti ju bëri vëllezër!

Presidenti Putin u ka cituar Kur’anin si një mesazh ndaj vendeve të fuqishme të botës islame në fërkime me njëra-tjetrën, Turqisë dhe...

“Ne duam paqe, por nëse India na sulmon ne do t’i kundërpërgjigjemi”

Presidenti i Pakistanit, Arif Alvi ka deklaruar se India ka zbatuar një politikë shtypëse ndaj pakicave në vend duke shtuar se "Na...

OKB: Përforcohet me prova qëllimi i Mianmarit për gjenocid

Kombet e Bashkuara (OKB) kanë bërë të ditur se aktet e dhunës së qeverisë së Mianmarit ndaj muslimanëve Rohingya janë kryer me...

Nobelistja Malala, apel liderëve botërorë për Kashmirin: dëgjojeni zërin e atjeshëm

Fituesja e Nobelit për Paqen, Malala Yousafzai, u ka bërë thirrje udhëheqësve botërorë, të cilët do të marrin pjesë në Asamblenë e...

Arabia Saudite ndalon përkohësisht prodhimin e naftës

Arabia Saudite njoftoi ndalimin e përkohshëm të prodhimit të naftës nga dy fabrikat e drejtuara nga kompania Saudi Aramco pas sulmeve të...

Siri, sulm terrorist ndaj një spitali afër kufirit më Turqinë, 12 të vdekur

Të paktën 12 civilë kanë humbur jetën dhe shumë të tjerë janë plagosur si pasojë e një sulmi terrorist me autobombë pranë...

PYETJE DHE PËRGJIGJE

A është homoseksuali jobesimtar?

Mund të ndodhë që të vijë në xhami për namaz një person, i cili është i prirur për mëkatin e përmendur, siç mund të...

A lejohet të jetohet në një shtet jomusliman?

Pyetje: Esselamu alejkum! A është mëkat për një musliman i cili vendos të jetojë në një shtet...

Cilat lloje të ujërave mund t’i përdorim për pastrim?

Ujërat ndahen në dy grupe: 1. Ujra të pastra, ku bëjnë pjesë: uji i shiut, i borës, akullit,...

A lejohet të jetohet në një shtet jomusliman?

Pyetje: Esselamu alejkum! A është mëkat për një musliman i cili vendos të jetojë në një shtet...

Cilat lloje të ujërave mund t’i përdorim për pastrim?

Ujërat ndahen në dy grupe: 1. Ujra të pastra, ku bëjnë pjesë: uji i shiut, i borës, akullit,...

A duhet lëvizur nga vendi pas faljes së namazit farz?

Përgjigjja është: Po, duhet të ndërrohet vendi, pasi kemi falur namazin farz. Për këtë kemi argument hadithin që e...

A lejohet të merret para me rastin e leximit të Kur’anit?

PYETJA: Esselamu alejkum! Unë për çdo vit gjatë ramazanit bëj porosi që t’i lexohet hatme babait...
- Reklamë -

TRADITË

Medreseja e Madhe e Gjakovës, gurra e hafëzëve të rinj

Medreseja e Madhe e Gjakovës, vatër historike e arsimit e cila për shekuj ka shërbyer si gurrë e diturisë në rajon, edhe...

Xhamia Kampung Hulu në Malajzi tërheq vëmendjen me arkitekturën e saj

Xhamia Kampung Hulu, një ndër strukturat më të lashta të shtetit Malacca të Malajzisë, magjeps vizituesit e qytetit me pamjen e ndryshme...

Origjina e 10 alfabeteve më të lashta në botë

Të shkruarit është paraqitja grafike e një përmbledhjeje shkronjash, të cilat shërbejnë për ta bërë paraqitjen me shkrim të tingujve zanorë të një gjuhe.

Xhamia Kampung Hulu në Malajzi tërheq vëmendjen me arkitekturën e saj

Xhamia Kampung Hulu, një ndër strukturat më të lashta të shtetit Malacca të Malajzisë, magjeps vizituesit e qytetit me pamjen e ndryshme...

Origjina e 10 alfabeteve më të lashta në botë

Të shkruarit është paraqitja grafike e një përmbledhjeje shkronjash, të cilat shërbejnë për ta bërë paraqitjen me shkrim të tingujve zanorë të një gjuhe.

Historiku i hatmes javore në xhaminë shqiptare “Hëna e Re” në Zvicër

Për dhjetë vite 520 hatme të kënduara... HISTORIKU I HATMES JAVORE NË XHAMINË SHQIPTARE “HËNA E RE” NË KREUZLINGEN...

Dua hifzi në Studeniçan të Shkupit

Sot Myftinia e Shkupit pati privilegjin që t'i shtohen edhe dy hafize nga fshati Studeniçan. Në lokalet e Restorant Karshiaka - komuna...

O Zoti ynë, na jep mirësi në këtë jetë dhe mirësi në jetën tjetër dhe na ruaj nga dënimi i xhehenemit (ferrit)! O Zoti ynë, më fal mua, prindërit e mi dhe të gjithë besimtarët në atë ditë kur fillojnë llogaritë! O Allah! Ruaje fenë tonë dhe besimin tonë në momentin e vdekjes! O Zot, bëje të dashur për ne, besimin, bindshmërinë ndaj Teje dhe bamirësinë. Na e bëj të urryer kryeneçësinë ndaj Teje, për hir të mëshirës Tënde, O më i Madhi Mëshirues! O Zoti ynë, Ti na krijove, Ti na rrite, Ty ta dhamë besën, për Ty do të vdesim, rruga Jote është drita e jetës sonë dhe ardhmëria jonë.

Dua / Lutje

islampress.ch

JETË

Malik ibn Dinari – nga alkoolisti deri te dijetari i madh dhe i devotshëm

Para se të bëhej dijetar i njohur dhe i devotshëm, Malik ibn Dinari punonte si oficer policie dhe ishte alkoolist. Është shumë edukativ dhe...

Omer Muhtar, luani i shkretëtirës

Kanë kaluar 88 vite nga ekzekutimi Omer Muhtarit, njërit prej figurave heroike të rezistencës libiane gjatë periudhës së okupimit italian të Libisë,...

Njihuni me kryeministrin 94 vjeçar të Malajzisë, politikan me parime dhe… çiklist

Kryeministri më i moshuar në botë, Mahathir Mohamad, i cili drejton Malajzinë, nuk është një 94 vjeçar tipik. Ai...

Omer Muhtar, luani i shkretëtirës

Kanë kaluar 88 vite nga ekzekutimi Omer Muhtarit, njërit prej figurave heroike të rezistencës libiane gjatë periudhës së okupimit italian të Libisë,...

Njihuni me kryeministrin 94 vjeçar të Malajzisë, politikan me parime dhe… çiklist

Kryeministri më i moshuar në botë, Mahathir Mohamad, i cili drejton Malajzinë, nuk është një 94 vjeçar tipik. Ai...

Sinead O’Connor shkëlqen në “The Late Late Show”, këndon si përpara por me veshjen islame (video)

Këngëtarja e irlandeze, Sinedad O’Connor, ka bërë mbrëmë paraqitjen e saj të parë si këngëtare prej se u konvertua në besimin islam.

Sejid Kutbi: Durimi pas fitores është më i vështirë se sa durimi pas humbjes

Ne 29 gusht të vitit 1966, është ekzekutuar Sejid Kutbi. Ai, si çdo njeri tjetër, është një person nga i cili ka...
- Reklamë -

TË TJERA

“Google” do tu japë më shumë prioritet lajmeve origjinale

Motori gjigant i kërkimit “Google” do t’u japë prioritet lajmeve origjinale, një lajm ky që inkurajon gazetarinë cilësore. Në...

Gjuha si dhuratë hyjnore

Ai është Krijuesi i qiejve dhe i Tokës, pa shembull të mëparshëm dhe, kur vendos për diçka, vetëm thotë për të: “Bëhu!”-...

Shkenca vërteton: Duaja (lutja) është ilaç për trupin dhe shpirtin

"O ju njerëz! Juve ju erdhi nga Zoti juaj këshilla (Kur'ani) dhe shërimi i asaj që gjendet në kraharorët tuaj (në zemra),...

Gjuha si dhuratë hyjnore

Ai është Krijuesi i qiejve dhe i Tokës, pa shembull të mëparshëm dhe, kur vendos për diçka, vetëm thotë për të: “Bëhu!”-...

Shkenca vërteton: Duaja (lutja) është ilaç për trupin dhe shpirtin

"O ju njerëz! Juve ju erdhi nga Zoti juaj këshilla (Kur'ani) dhe shërimi i asaj që gjendet në kraharorët tuaj (në zemra),...

Fakte interesante për trurin e njeriut

Niveli i zhvillimit të sistemit nervor e dallon njeriun nga të gjitha llojet e tjera duke i mundësuar arritjen e çudive siç...

Asnjëherë nuk është vonë: gjyshi mëson të lexojë dhe të shkruajë në 90 vjeç

Ahmet Saglam nga Golcuku, afër qytetit perëndimor turk Kocaeli, hyri në dekadën e dhjetë të jetës së tij. Si...

MË TË LEXUEARAT:

Hutbeja e me rastin e Vitit të ri hixhri – 1441

Falënderimi i takon Allahut të Plotfuqishëm, i Cili në librin e Tij famëmadh, betohet në kohën dhe i Cili...

Në mbrëmjen e së premtes fillon Viti i Ri islam – 1441

Sipas takvimeve të bashkësive islame shqiptare dhe më gjërë, në mbrëmjen e së premtes, më 30 gusht, me...

A e keni ditur se pse në një rekat i bëjmë dy sexhde?

Është pyetur hazreti Aliu, Allahu qoftë i kënaqur me të, pse në një rekat i bëjmë dy...

Pamje kijameti në Brazil, errësirë në mes të ditës

Të ecësh në mes të ditës dhe çdo gjë të jetë errësirë sikur të jetë mesi i...

Disa çështje të namazit vetëm për gratë

Mufti Muhammed Teki Usmani Namazi i femrave Mënyra e faljes së...

FOTO / VIDEO NEWS

Varrezë e improvizuar me çanta shkolle për fëmijët e vdekur në luftëra

Fondi për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara (UNICEF) ka improvizuar një varrezë para selisë së OKB-së në New York me 3.758 çanta...

Mekke: Falja e namazit të jacisë me shejh Beliilen

https://www.youtube.com/watch?v=Hz-Rw5k1iaU

Kjo është gruaja e parë myslimane që bëhet police me mbulesë ne Amerikë!

Një grua amerikanë bëhet oficerja e parë muslimane. Ajo ka filluar punë si police në qytetin Dirbort në Michigan të SHBA-së.

Namazi i jacisë së fundit në vitin 1440 hixhri (Video)

Është falur edhe namazi i jacisë së fundit për vitin 1440 haxhri në qytetin e bekuar të Mekes, në Qabenë e madhërishme....

Thirrja e nënës që humbi djalin nga droga (VIDEO)

Një nënë nga Ferizaj, djali i së cilës ka vdekur nga përdorimi i narkotikëve, ka hapur një qendër këshillimi për të...

Pamje kijameti në Brazil, errësirë në mes të ditës

Të ecësh në mes të ditës dhe çdo gjë të jetë errësirë sikur të jetë mesi i natës. Kjo është ndjesia apokaliptike...
- Reklamë -