Tregime

Lypësi dhe sëndëku i vjetër

Një lypës, i varfër, me vite të tëra qëndronte ulur mbi një sënduk të vjetër në fund të rrugës, duke lypur.Një ditë, pranë tij kaloi një i huaj.Me të parë të huajin, lypësi, menjëherë ngriti dorën dhe...

Shpenzoni për prindërit tuaj, dhe furnizimet do tu vijnë prej nga nuk i keni pritur

Një ligjërues (musliman) transmeton: Në vitin 1425 hixhrij, isha në haxh dhe mbajta një ligjëratë në temën “Jeta më ka mësuar”. Pjesëmarrësve në ligjëratë u thashë: “Dëshiroj që secili prej jush ta kujtojë një ngjarje ose diçka që...

Bereqeti është në bamirësinë ndaj prindërve tuaj

Imam Et-Taberani ka regjistruar një transmetim nga Tavus ibn Kejsani, i cili ka thënë: “Një Benu Izraelit kishte 4 djem dhe pas ca kohësh, ishte sëmurë. Njëri nga djemtë e tij u tha vëllezërve të vet:‘Ose...

Mos e shit dinjitetin tënd

Në kohën kur Britania e Madhe kishte shtrirë pushtimin edhe në tokat Indiane tregohet se si një officer i lartë anglez nga arroganca e kishte goditur një fshatar të varfër indian aq fortë sa që i varfri...

Djaloshi me saksi të zbrazur

/Tregim popullor korean/ Në kohërat e lashta, në një vend pas malit Pepi San jetonte një mbret i mençur dhe i drejtë. Në mbretërinë e tij gjithçka ishte mirë, njerëzit jetonin bukur dhe mbreti ishte i kënaqur....

O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Njëherë e një kohe jetonte një hamall i cili gjithnjë lutej:- O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua. Një ditë kur u pyet pse gjithnjë lutej kështu, ai u...

Mosmirënjohja ndaj Allahut

Mjeku një herë në jetë ma ka larguar dhimbjen dhe i jam mirënjohës pamasë, ndërsa sa herë Allahu mi ka larguar vuajtjet dhe unë nuk i jam mirënjohës! Plaku në vitet e 80-ta...

Plaku dhe anija e prishur

Motori i një anije të madhe u prish . . . Pronari i anijes ftoi shumë ekspertë, por asnjëri nuk mundi ta rregullojë motorin. Më në fund sollën një plak i cili i rregullonte...

Xhamia e Behlul Dânës

Tregohet se disa njerëz po ndërtonin një xhami dhe, teksa ishin duke e ndërtuar erdhi Behlul Dâna, i cili i pyeti: “Çfarë jeni duke bërë?”; Njerëzit iu përgjigjën: “Jemi duke ndërtuar xhami.”; “E përse” - i...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit (fjala: La ilahe il-lallah). Një ditë prej ditëve njëri nga studentët hoxhës ia...
- Reklamë -

Më të rejat

Muslimanët në Greqi: halli ynë pasi Aja Sofia u rikthye xhami

Pas rihapjes së Hagia Sophia-s në Stamboll si xhami, muslimanët në Athinë kanë frikë se hapja e...
- Reklamë -

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Duke ecur rrugëve të Medinës Ebu Hurejre (r.a.) vrapoi në tregun e Medines dhe me entuziazëm bërtiti: “Nxitoni në xhami, atje po ndahet trashëgimia...

Vandalizimi i xhamisë Osmane të shekullit të 16-të në Greqi

Një grup i paidentifikuar njerëzish në qytetin grek Trikala të martën e sulmuan një xhami historike me gurë të periudhës osmane e ndërtuar në...

Lypësi dhe sëndëku i vjetër

Një lypës, i varfër, me vite të tëra qëndronte ulur mbi një sënduk të vjetër në fund të rrugës, duke lypur.Një ditë,...

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Në një rast Pejgamberi (savs), ua mbajti një fjalim shokëve të tij, dhe kur dielli ishte gati për të perënduar, pothuajse ishte duke dalë...