Kur'an

Kur’ani në kohë sprovash dhe si ta lexojmë sot atë

 “Sikur Ne ta zbritnim këtë Kur'an mbi ndonjë kodër, do ta shihje atë të strukur e të çarë prej frikës nga All-llahu. Këta janë shembuj që ua shkoqisim njerëzve, që ata të mendojnë.” (Hashër, 21) “Vallë, a...

Kur’ani i madhërishëm mrekulli unike

“Ne do t’u tregojmë atyre shenjat (ajetet) Tona në hapësirat tokësore e qiellore, si dhe në vetvete, derisa t’u bëhet plotësisht e qartë se ai (Kurani) është i vërtetë. Vallë, a nuk të mjafton ty që, Zoti yt është Dëshmues...

Si të lirohemi nga veset e këqija

Shumë njerëz edhe pse besojnë në Allahun e Madhërishëm, bëjnë disa gabime të fshehta; kanë vese të këqija, sikur shikimi i pornografisë. Një këshillë të bukur për ndërprerjen e veseve të këqija na ofron Muhamedi a.s. Në...

Ajeti kuranor të cilin duhet ta kemi gjithmonë para syve

Në të vërtetë Ai i Cili e ka krijuar njeriun mund ta përshkruaj më mirë dhe mund t’i paraqes edhe cilësitë, karakteristikat dhe qëllimet e tij, sepse e di se si është “koduar”. Ai e di se...

Kafshët dhe insektet e përmendura në Kuran?

Kurani dhe Suneti i Muhamedit a. s flasin për gjërat kryesore të natyrës: ujin,Tokën faunën dhe florën si dhe kohën. Gjashtë sure në Kuran mbajnë emrin e një gjallese: El-Bekare (lopa), Neml (milingona), El-Fil (elefanti), Nahl, (bleta),...

Mrekullia e hekurit, një nga mrekullitë shkencore në Kur’an

Ibrahim ef. Iljazi Në Kur’anin famëlartë, Zoti xh.sh. na tregon për shumë mrekulli shkencore. Njëra nga këto është edhe mrekullia e hekurit, ku ne jemi munduar ta paraqesim këtë mrekulli duke krahasuar aspektin shkencor të hekurit me...

A eshte Kurani i koduar sipas gjeneve?

Gjëja më e përshtatshme për njeriun është të qëndrojë larg ndodhive sensacionale. Por zbulimet që bëhen ditët e sotme në fushën e kompjuterit nuk kanë të sosur. Gjërat të cilat duken si të pamundshme...

A i keni ditur këto të dhëna kuranore?

Kur’ani përmban 114 sure, 6666 ajete (sa i përket ajeteve të Kur’anit, midis dijetarëve ka qëndrime të ndryshme, sikur që thonë se ka 6236), 30 xhuza (pjesë), çdo xhuz ndahet në katër pjesë më të vogla ndërsa,...

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në gjendje depresioni dhe stresi, sidmos në kohën e sotme, kur kemi gjithcka ndërsa s’kemi asgjë....

Nëntë këshilla të arta nga sureja El-Huxhurat

Kurani është shpallur si El-Huda, udhëzim për njerëzit nëpërmjet të cilit ata do të mësojnë dhe do t’i afrohen Allahut të Madhërishëm. Një shembull i udhëzimit na vjen nga sureja El-Huxhurat, sure kjo e shpallur në Medine....
- Reklamë -

Më të rejat

Mos e shkatërroni rininë tuaj me përtaci, por lexoni libra dhe arsimohuni!

Sa njerëz sot lexojnë libra për të mësuar diçka? Fatkeqësisht, shumica e njerëzve (dhe në...
- Reklamë -

Presidenti Erdogan thirrje vendeve turqishfolëse: Të përgatitemi për post-pandeminë

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) mori pjesë në Samitin e Jashtëzakonshëm të Liderëve të Këshillit të Bashkëpunimit të Vendeve Turqishtfolëse...

Pse njerëzit dështojnë në qëllimet e tyre?

Nuk kanë guxim që ëndrrat t’i bëjnë realitet Derisa janë në botën e ideve gjithçka u duket e lehtë,...

Është koha t’i kthehemi Zotit

Sprovat e ndryshme qe godasin njeriun mund të jenë moment i vecantë i forcimit të lidhjes sonë me Zotin, duke filluar nga...

Kur’ani në kohë sprovash dhe si ta lexojmë sot atë

 “Sikur Ne ta zbritnim këtë Kur'an mbi ndonjë kodër, do ta shihje atë të strukur e të çarë prej frikës nga All-llahu. Këta janë...