Redaksia

Porosi nga jeta në izolim

Hfz. Mehas Alija Në librin e mirënjohur “Shtatë zakonet e njerëzve më efektivë”, si pikë e dytë përmendet: “Filloni prej një fundi të imagjinuar”. Më tej thuhet: “Nëse nuk përpiqeni me vetëdije që të...

Përkëdhelja hyjnore në obligueshmërinë e agjërimit

Hfz. Mehas Alija Fillimisht t’i lexojme ajetet e agjërimit në suren El-Bekare, 183-187): «O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu...

Imitimi i verbër nuk është valid në çështjet e besimit

Dr. Mustafa ef. Ceriq Më duket se disa që janë infektuar, por jo nga korona, por nga kibri (mendjemadhësia) duhet që të shkojnë përsëri tek shejhu i tyre i pagabueshëm dhe të mësojnë për edebin dhe...

Shehadeti – thelbi i jetës së muslimanit

Dr. Ajni Sinani “Vallë, a nuk e sheh se si Allahu e përqas fjalën e mirë me pemën e mirë, e cila rrënjën e ka të fortë në tokë, kurse degët nga qielli? Me lejen e...

Historiani arab El-Verdi shkruan për murtajën e vitit 1348

Ebu Hafs Omer Ibn el-Verdi, lindi në Palestinën veriore midis viteve 1290 dhe 1292. Pas shkollimit në shkollat ​​muslimane në Siri, ai ishte emëruar zëvendës kadi / gjyqtar fetar, i gjykatës fetare në Alepo deri në vitin 1343, kurse më...

Cila aleancë mund ta mposhtë pandeminë

Milazim Krasniqi Tre hipoteza mund të ngrihen lidhur me botën pas pandemisë së koronavirusit: 1. asgjë nuk do të jetë njësoj, pas koronavirusit, 2) bota do të mbetet njësoj dhe 3) bota mund të ndryshojë, duke mbetur...

Kur’ani në kohë sprovash dhe si ta lexojmë sot atë

 “Sikur Ne ta zbritnim këtë Kur'an mbi ndonjë kodër, do ta shihje atë të strukur e të çarë prej frikës nga All-llahu. Këta janë shembuj që ua shkoqisim njerëzve, që ata të mendojnë.” (Hashër, 21) “Vallë, a...

Kur’ani i madhërishëm mrekulli unike

“Ne do t’u tregojmë atyre shenjat (ajetet) Tona në hapësirat tokësore e qiellore, si dhe në vetvete, derisa t’u bëhet plotësisht e qartë se ai (Kurani) është i vërtetë. Vallë, a nuk të mjafton ty që, Zoti yt është Dëshmues...

Nata e Beratit, mundësi për reflektim dhe vetëllogaritje

Hfz. Mehas Alija “Disa njerëz thonë: Zoti ynë na jep të mira në këtë botë! Por për këta s’ka asnjë të mirë në ahiret. E, disa nga njerëzit thonë: Zoti ynë, na jep të mira në...

Inovacionet e halifit Omer ibn Hattabi r.a.

Ai është i pari që i ndërtoi me plan qytetet muslimane. Gjatë qeverisjes së tij, u themeluan qytetet Kufa dhe Basra në Irak, si dhe Fustati në Egjipt. Ai është i pari që e vendosi sistemin legjislativ...

About Me

340 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...
- Advertisement -

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...