Isl@mpress

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën e pandemisë

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e festës së Kurban Bajramit, e cila shënohet nesër dhe është ditë jo pune për komunitetin...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të ditur kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim Tërnava, raporton Anadolu Agency (AA).

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës njoftoi se presidenti Rodrigo Duterte nënshkroi ndryshimin ligjor që dita e parë e Kurban e...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit. I dërgojmë salavat Pejgamberit tonë të dashur Muhamedit a.s. familjes së tij, shokëve të tij dhe...

Si ndërtohen urat!

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë edhe mbi dëshmorët, mbi të gjithë të vdekurit tonë dhe mbi...

Ali Erbas: Ringjallja e Hagia Sophia-s, shenja e parë e rishfaqjes së civilizimit islam

Kreu i muslimanëve në Turq, Presidenti i Drejtorisë për Çështje Fetare, Ali Erbas, u dërgoi një letër udhëheqësve fetarë myslimanë me rastin e hapjes, pra rifillimin e përdorimit të Hagia Sophia si xhami. Erbas...

Aspekti juridik i kurbanit

Kurbani (therja e kurbanit) është i bazuar në Kur'an dhe Hadith / Sunnet. Allahu xh. sh. në suren El-Kewther thotë: "... dhe preni Kurban " (El-Kewther, 2). Muhammedi a.s. lidhur me kurbanin thotë: "Kush...

Nëse Islami është fe e dashurisë, pse muslimanët i vrasin kafshët për Bajram?

Pyetje: Jemi në prag të Bajramit të Kurbanit, dhe muslimanët do të vrasin një numër të madh të kafshëve në emër të sakrificës. Më intereson pyetja, a është kjo në përputhje me humanizmin dhe butësinë në...

Nis Haxhi i paimagjinueshëm: tërheqës estetikisht, i trishtueshëm fetarisht

Besimtarët të cilët patën fatin të kryejnë Haxhin e këtij viti, të pazakontë për shkak të reduktimit drastik të numrit të pelegrinëve, nga mijëra në qindra, mbërritën në Mekë me maska ​​mbrojtëse dhe në grupe të vogla....

A lejohet të hahen frutat– pemët nga pemishtja (e huaj) e lënë shkret?

PYETJE: A është e ndaluar të hahen frutat e huaja, edhe në rastin kur ato nuk mblidhen nga pronari, p.sh. qershitë që së shpejti ju kalon koha dhe nuk do të mblidhen nga pronari ose kumbullat...

About Me

676 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...
- Advertisement -

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën e pandemisë

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...