Opinione

Kujdesi ndaj të moshuarve nga pikëpamja islame

Hfz. Mehas Alija “Zoti yt ka dhënë urdhër të prerë që të mos adhuroni tjetër pos Tij, që të silleni në mënyrë bamirëse ndaj prindërve. Nëse njërin prej tyre, ose që të dy, i ka kapur...

Besëtytnia, pasojë e padijes për fenë

Shkruan: Nexhat Ibrahimi Qytetarët i kthehen paranormales kur shoqëria i neglizhon ata. Kur një shoqëri ngec në edukim dhe arsimim normal, ajo krijon hapësirë për depërtim të errësirës shpirtërore dhe...

Si është populli, të tillë janë udhëheqësit

Një harixhi e pyeti hazreti Aliun: "Pse Ebu Bekri dhe Umeri ishin aq të suksesshëm dhe fitimtarë, ndërsa ju nuk jeni i tillë?" Hazreti Aliu iu përgjigj: "Sepse Ebu Bekri dhe Umeri ishin udhëheqës të njerëzve si unë, e unë...

Dhembshuria e Muhamedit a.s.

NJË MESAZH I PËRHERSHËM PËR TËRË NJERËZIMINAta që propagandojnë dhunën, terrorin, intolerancën, nënçmimin ndaj njerëzve në bazë të ndarjeve racore, gjinore, ideologjike ose fetare, nuk janë pasues të vërtetë të Islamit. Dr. Milazim KRASNIQI

Çfarë është më mirë në Islam, të jesh i pasur apo i varfër?!

Do t'ju bindin se varfëria është e mirë, se nuk është e metë... Do t'ju thonë se All-llahu i do të varfrit, se Pejgamberi a.s. ishte i varfër, se modestia është një thesar që nuk shuhet, se asketizmi është...

Sapo të përfundojë kjo krizë, do të mund ta kuptojmë vlerën e çastit që kemi!

Me vite të tëra ne kemi ikur nga vetja, dhe vetëm tani me paraqitjen e këtij ‘virusi’ arritëm ta ndalojmë veten nga ajo ikje. Me vite nuk mund të gjejmë kohë të mbetemi vetëm,...

Histori e dobishme, skifteri

Jeta nganjëherë nga detyron të lëvizim para. Koha nuk rrinë dhe nuk mund ta kthejmë pas. Nganjëherë është e nevojshme dikush të na shtyjë nga prapa që të vërejmë sa fluturues të mirë jemi. Një...

Shtatë thënie frymëzuese nga Yasmine Mogahed

Në këtë artikull u sjellim shtatë thënie të bukura të Yasmine Mogahed... Jeta juaj është një rrëfim dashurie në mes juve dhe Allahut. Çdo individ, çdo përvojë, çdo dhuratë, çdo humbje, çdo dhimbje etj. janë...

Islami – akide dhe sheriat

"Thuaj: 'Me të vërtetë, Zoti im më ka udhëzuar në rrugë të drejtë, në fenë e vërtetë, në fenë e pastër të Ibrahimit besimplotë, i cili nuk ka qenë adhurues i idhujve." (El En'am, 161).

Edukimi medial në dritën e epistemologjisë islame

Fitra, vajhi (shpallja), ixhmaja, ixhtihadi, kiasi dhe talfiku përballë agresionit të sotëm medial. Ku është rrugëdalja?    Milazim KRASNIQI Agresiviteti i medieve, të cilat tashmë janë pothuajse të kudondodhura, ka filluar...
- Reklamë -

Më të rejat

Nuk mund të jetë sundimtari yni, ai që i poshtëron barinjtë tanë

Tregohet se udhëheqësi (sundimtari) i një fisi e kishte arrestuar një burrë nga një fis tjetër, kështu që fisi...

Iblisi dhe metodat e tij për mashtrimin e njeriut

Iblisi është emër personal i shejtanit, djallit, armikut më të madh të njeriut. Në origjinal emri Iblis vjen nga folja arabe "eblese" me kuptime...

“Furkan” – Shqisa e gjashtë për besimtarin

Shkenca na mëson se njeriu ka pesë shqisa me ndihmën e së cilave ndjenë, e njeh dhe mëson për botën e cila e...

Tregim këshillues: Një model i lutjes për bashkëshortin

Një burrë goditi gruan e tij dhe ajo ndërsa qante tha: Unë do të shkoj të ankohem për ty!

Puna është nga ne, kurse rezultati është nga Allahu

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...