Besim

Janë dy grupe – cili është grupi yt?

Rruga për në xhenet këtu është e hapur për të gjithë. Të gjithëve ju është dhënë furnizimi sipas caktimit të Allahut. Të gjithë, duke ecur përgjatë dynjasë drejtohemi atyre rrugëve që vetë i zgjedhim. Begatitë janë në dispozicion edhe të...

Urtësia e mospranimit të duasë: Tre arsye përse nuk pranohen lutjet tona?

I Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem na mësoi që duaja është ibadet. Atëherë kur kur valët e jetës të na mposhtin dhe na duket se nuk ka rrugëdalje, vetë shpirti fillon ta thërret Zotin e...

Planet e Allahut janë shumë më të mira nga planifikimet tona

Sot lexova kaptinën Jusuf përmes së cilës Allahu sërish më përkujtoi përse disa gjëra nuk ndodhin ashtu siç kisha paramenduar. Shikoni, Jusufi alejhis-selam sqaronte ëndërrat e të burgosurve të cilët pasi dolën nga brugu...

Kur del njeriu nga feja?

“Robi nuk del nga besimi veçse kur i mohon gjërat që e kanë bërë besimtar.” Komenti: Kufri dhe besimi janë në kundërshtim me njëri-tjetrin. Nëse njeriu bën një mëkat...

Kënaqësia është burim fuqie për njeriun

Të kënaqesh me atë që të është dhënë nuk do të thotë se je i dobët dhe i pafuqishëm, ashtu sic mendojnë shumë nga njerëzit dritëshkurtër. Përkundrazi, të jesh i kënaqur me atë që të është...

Gjashtë kushtet e imanit-besimit

Islami në kupimin e tij të përgjithshëm do të thotë se njeriu duhet të adhurojë vetëm Allahun dhe të largohet nga idhujtaria. Ai do të thotë nënshtrim dhe bindje e plotë ndaj  urdhëresave të Allahut. Allahu i...

Grindjet dhe përçarjet e shkatërrojnë fenë, kurse pajtimi është opsioni më i mirë

Pavarësisht që të gjithë njerëzit kanë prejardhje nga një nënë dhe një baba, ata ndryshojnë nga njëri-tjetri për sa i përket arsyes dhe intelektit, ambicies dhe dëshirës, ​​si dhe natyrës dhe aftësive personale. Për shkak të gjitha këtyre, njerëzit ndaj...

Asnjëherë mos harroni se premtimi i Allahut është i vërtetë

Dijeni se premtimi i Allahut është i vërtetë. Kur Allahu ju premton se do të kujdeset për ju, atëherë juve mund të ju hedhin në lumë si foshnjë e porsalindur, por Allahu do t'ju mbrojë.

Pikëllimi dhe mbajtja zi për hz. Husejnin, ndërmejt të lejuarës dhe të ndaluarës

Sunitët e çmojnë jashtëzakonisht ehli-bejtin në përgjithësi dhe hz. Husejnin në veçanti, ashtu siç e kërkon suneti i Muhamedit (a.s.), sikur që edhe shpjegohet në hyrje të këtij libri. Prandaj, sunitët masakrën në Kerbela e konsiderojnë si një nga tragjeditë...

Nëse Allahu është me ne, atëherë ku janë problemet tona!?

Të dashurit e mi, ne jemi të gatshëm t'i ankohemi njëri-tjetrit me orë të tëra, ndërsa mes nesh dhe Allahut ka një zbrazëti. Tjetërsimi dhe zbrazëtia janë midis nesh dhe Allahut. Në vend se të bëjmë një orë ankesë te...
- Reklamë -

Më të rejat

Sprovat dhe mësimet nga i ftohti i dimrit

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u...
- Reklamë -

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast,...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke do të ndërtojë 1 mije shtëpi për strehim emergjent në Idlib

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka bërë të ditur se do të ndërtojë një mijë shtëpi për strehim emergjent në Idlib të Sirisë,...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna...