Fragmente

Askush nuk mund ta shpejtojë as ta ngadalësojë momentin e vdekjes përvec Allahut,

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi A ka rregulla për vdekjen? Shembulli i mëposhtëm është provë se nuk ka rregulla për ‎vdekjen, dhe se çdo njeri e ka të caktuar momentin e vdekjes (exhelin), të cilin,...

Sa është vlera e kësaj bote!?

Transmetohet se Muhamed ibn Semmak ishte në shoqërinë e halifit abasit Harun Reshidi, i ‎cili i kërkoi Ibn Semmakut që ta këshillonte. Ibn Semmaku kishte një gotë ujë në dorë, dhe i ‎tha halifit:- O udhëheqësi i...

Ji optimist, do të bëhet mirë

Tregohet se njëherë, pejgamberi i Zotit, Isai a.s., së bashku me disa shokë besimtarë, kaluan pranë një qeni të cofur, ku edhe kundërmonte erë shumë e keqe. Shokët e tij e mbuluan fytyrën e tyre, në mënyrë...

Begatia dhe bereqeti i Bismilahit

Shejh Esh-Sha'ravi ka thënë: "Nëse, me rastin e secilës vepër që ke bërë, ke shqiptuar: ‘Bismil-lahi Rrahmani Rrahim’ (Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit) - dije se, edhe në Ditën e Gjykimit, kur do të jepet libri i veprave tua...

Çdo ditë njeriun e godasin nga tri sprova, dhe ai nuk merr mësim

Nuk ka asnjë njeri, që nuk e godasin çdo ditë nga tri sprova, nga të cilat ai nuk merr mësim. 1. Çdo ditë jeta e tij zvogëlohet për një ditë, por ai nuk shqetësohet për këtë,...

Dashuri e vërtete nuk janë fjalët e bukura dhe të ëmbla, por veprat

Në një shtëpi të vjetër jetonte një çift bashkëkohor jashtëzakonisht i varfër. Një natë, gruaja i kërkoi burrit të saj t’i blinte një krehër, në mënyrë që të mund t’i krihte dhe t’i mbante flokët e saj të gjatë. Burri...

Le të shohë Allahu në anën e kujt jam!

Gjatë kohës së Sulejmanit (a.s.), ushtria armike e katapultoi xhaminë të cilën e përfshiu zjarri dhe flaka. Banorët vendas vrapuan me kova uji për ta shuar zjarrin. Edhe një milingonë nga ushtria e Sulejmanit, që ndodhi të ishte aty, vrapoi...

Si e kanë përjetuar sahabët ndarjen nga i Dërguari i Allahut s.a.v.s?

Në shoqërinë e të Dërguarit të Allahut s.a.v.s sahabët përjetonin mbrojtjen, mëshirën, qetësinë dhe bereqetin e Zotit. Ndarja nga ai i mërziste dhe i trishtonte siç ishte rasti i Thevbanit, robit të liruar të dërguarit të Allahut...

Dy vëllezër evlija

Thuhet se kishin qenë dy vëllezër dhe të dy ishin burra të mirë, evlija. Njëri jetonte në bjeshkë si bari, kurse tjetri në qytet ishte këpucëtar. Një ditë, ky vëllai nga bjeshka erdhi tek vëllai i tij për vizitë në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast, një koloni e madhe e milingonave e kishin mbuluar një nga drunjtë që ishin në...
- Reklamë -

Më të rejat

Mos e shkatërroni rininë tuaj me përtaci, por lexoni libra dhe arsimohuni!

Sa njerëz sot lexojnë libra për të mësuar diçka? Fatkeqësisht, shumica e njerëzve (dhe në...
- Reklamë -

Presidenti Erdogan thirrje vendeve turqishfolëse: Të përgatitemi për post-pandeminë

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) mori pjesë në Samitin e Jashtëzakonshëm të Liderëve të Këshillit të Bashkëpunimit të Vendeve Turqishtfolëse...

Pse njerëzit dështojnë në qëllimet e tyre?

Nuk kanë guxim që ëndrrat t’i bëjnë realitet Derisa janë në botën e ideve gjithçka u duket e lehtë,...

Është koha t’i kthehemi Zotit

Sprovat e ndryshme qe godasin njeriun mund të jenë moment i vecantë i forcimit të lidhjes sonë me Zotin, duke filluar nga...

Kur’ani në kohë sprovash dhe si ta lexojmë sot atë

 “Sikur Ne ta zbritnim këtë Kur'an mbi ndonjë kodër, do ta shihje atë të strukur e të çarë prej frikës nga All-llahu. Këta janë...