Religjion

Thelbi i detyrës së imamit

HUTBEJA JUBILARE PËR 10 VJETORIN E XHAMISË Çdo falënderim i përket Allahut të Plotfuqishëm, Salavati dhe selami i përket të Dërguarit të Allahut! Kurse mbi të gjithë neve qoftë falja dhe mëshira e Allahut!

Shejtanët i thanë iblisit: „o udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një dijetar sesa një i devotshëm?!“

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk është dijetar. Ibnul-Kajjim el-Xhevzij, ka regjistruar një transmetim nga Ebu Hurejre (r.a.), në...

A dëshironi në botën tjetër të jeni në shoqërinë e Pejgamberit a.s

Në këtë botë na iku mundësia të jemi në shoqërinë e tij, por le të mos lejojmë të na ik mundësia ta takojmë në botën tjetër. Salevati dhe selami i Allahut qoftë mbi të...

Ndani kohë dhe lozni me fëmijën tuaj!

Doğan Cüceloğlu Një ditë para se të filloja me seminarin, mu afrua një njeri shtatshkurtër e me fytyrë të qeshur dhe më tha se donte të ma puthte dorën (Në Turqi dhe në botën...

Kriza e kultures së mëshirës

Në prag të dërgimit të pejgamberit të fundit Muhamedit (savs), bota ishte zhytur në një errësirë ​​të thellë. Rrëmuja mbretëronte në të gjitha sferat e jetës, dhe atë, jo vetëm në Gadishullin Arabik, por në të gjithë botën. Feja e...

Atdheu nuk urrehet dhe nuk refuzohet për shkak të pushtetit të padrejtë

Thuhet se një grup maceve e kishin dëbuar një maçok të vjetër, sepse po fliste shumë pa dijeni, po hante shumë, ndërsa po punonte pak. Maçoku i vjetër shkoi dhe kërkoi strehim te qeni dhe deshi që ai t’i ndihmonte...

T’i ndihmojmë vëllezërit tanë të goditur nga tërmeti në Shqipëri

Të nderuar xhemat, I shprehim falënderim Allahut xh.sh. i cili e krijoi njeriun në formën më të bukur. Ai pastaj atë e nderoi, e gradoi dhe i urdhëroi melekët që t’i përulën dhe t’i shprehin respekt.

Një këshillë e bukur, për bamirësinë ndaj prindërve, pas vdekjes së tyre

Kur e kujtoni prindin tuaj pas vdekjes së tij, kujtonie se me vdekjen e prindërve tuaj, ju po filloni një bamirësi të re, e cila është bamirësia pas vdekjes. Dhe kjo është një nga bamirësitë më të sinqerta, sepse...

Planet e Allahut janë shumë më të mira nga planifikimet tona

Sot lexova kaptinën Jusuf përmes së cilës Allahu sërish më përkujtoi përse disa gjëra nuk ndodhin ashtu siç kisha paramenduar. Shikoni, Jusufi alejhis-selam sqaronte ëndërrat e të burgosurve të cilët pasi dolën nga brugu...

Unë jam dërguar për të plotësuar moralin e bukur!

Pejgamberi salAllahu alejhi ue sel-lem është njeriu i vetëm përgjatë historisë njerëzore jeta e të cilit është regjistruar në detaje, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të. Ndërsa nga zinxhiri i Pejgamberëve që qenë udhëheqësit e njerëzisë drejtë së vërtetës...
- Reklamë -

Më të rejat

Thelbi i detyrës së imamit

HUTBEJA JUBILARE PËR 10 VJETORIN E XHAMISË Çdo falënderim i përket Allahut të Plotfuqishëm, Salavati...
- Reklamë -

Xhamia e Kembrixhit, xhamia e parë eko-miqësore në Evropë

Xhamia Qendrore e Kembrixhit në Britani të Madhe, hapjen e së cilës do ta bëjë presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, përveç...

Gjermani, evakuohet xhamia për shkak të alarmit për bombë

Xhamia Yavuz Sultan Selim në Manheim të Gjermanisë është evakuuar për shkak të një alarmi për bombë, raporton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan: Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka thënë se muslimani nuk mund të jetë terrorist dhe se Islami nuk prodhon...

Myslimanët në Singapor

Rregullimi shtetëror dhe popullsia Në gjuhën sanskrishte "Singapura" do të thotë "Qyteti i luanit". Me këtë emër, në ujdhesën...