Fikh

Lojërat e Pokemonit janë kërcënim për besimin tonë

Janë shtuar dyshimet dhe akuzat si dhe janë drejtuar shigjetat kundër ‘Lojërave Pokemon’, të cilat në periudhën e fundit ia kanë marrë mendjen shumë të rinjve edhe disa të rriturve ... qarqet islamike dhe jo islamike kanë filluar të paralajmërojnë...

Kur duhet të jep selam xhematliu i cili falet pas imamit?

Për sa i përket dhënies selam të xhematliut, i cili falet pas imamit, në lidhje me këtë kanë ekzistuar mendime të ndryshme. Sipas dy nxënësve të Ebu Hanifes, xhematliu jep selam pas dhënies selam nga...

Anëtarësimi në shoqatat e gjuetarëve dhe gjuetia nga këndvështrimi islam

Anëtarësimi në shoqatat e gjuetarëve për hobi dhe argëtim të pastër është i ndaluar sipas Islamit. Dijetarët islamë kanë argumentuar njëzëri se gjuetia lejohet vetëm nëse ekziston nevoja reale për ushqim, veshje, mbathje, për zhdukjen e dëmtuesve ose...

Disa rregulla rreth abdesit

Për të qenë abdesti i rregullt duhet që: - Uji t’i përshkojë të gjitha pjesët që duhet të pastrohen; - Të laget mirë sipërfaqja e mjekrës së dendur (madhe); - Kujdes i...

Lëshimi me radhë i tre namazeve të xhumasë

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim Namazi i xhumasë (d.m.th., në ditën e premte) është obligim personal (farz ajn) për secilin musliman moshërritur (përveç grave – shën. i përkth.). Kjo gjë është vërtetuar me Kur’an, Sunnet dhe Ixhma’ (konsensus...

Kushtet e mbulesës në islam

Mbulesa është një nga dhuntitë e Zotit dhuruar njeriut. Si në çdo gjë tjetër, Zoti e mësoi njeriun edhe për rolin dhe rëndësinë e veshjes dhe të mbulimit të avretit. Më poshtë kemi shënuar disa...

Cilat lloje të ujërave mund t’i përdorim për pastrim?

Ujërat ndahen në dy grupe: 1. Ujra të pastra, ku bëjnë pjesë: uji i shiut, i borës, akullit, i lumit, i liqenit, i detit dhe uji që rrjedh edhe nëse mund të ketë...

Disa rregulla esenciale për edukatën në xhami

Mufti Muhammed Teki Usmani Ja disa rregulla esenciale mbi të sjellit në xhami: 1. Ndërsa hyn në xhami me këmbë të djathtë thuaje duan (lutjen) në vazhdim: بِسْمِ اللَّهِِ،...

Përsërit fjalët e ezanit pas muezinit

Ezani është thirrja madhështore për namaz që lexohet çdo ditë nga pesë herë.  Ai dëgjohet në gjithë rruzullin tokësorë. Muezini nëpërmjet ezanit na përkujton se ka filluar koha e namazit dhe se është koha për njërin nga...

Disa çështje të namazit vetëm për gratë

Mufti Muhammed Teki Usmani Namazi i femrave Mënyra e faljes së namazit për gra dallon nga ajo e burrave në aspektet e poshtëshënuara. Gratë duhet që të jenë të kujdesshme ndaj atyre...
- Reklamë -

Më të rejat

Thelbi i detyrës së imamit

HUTBEJA JUBILARE PËR 10 VJETORIN E XHAMISË Çdo falënderim i përket Allahut të Plotfuqishëm, Salavati...
- Reklamë -

Xhamia e Kembrixhit, xhamia e parë eko-miqësore në Evropë

Xhamia Qendrore e Kembrixhit në Britani të Madhe, hapjen e së cilës do ta bëjë presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, përveç...

Gjermani, evakuohet xhamia për shkak të alarmit për bombë

Xhamia Yavuz Sultan Selim në Manheim të Gjermanisë është evakuuar për shkak të një alarmi për bombë, raporton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan: Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka thënë se muslimani nuk mund të jetë terrorist dhe se Islami nuk prodhon...

Myslimanët në Singapor

Rregullimi shtetëror dhe popullsia Në gjuhën sanskrishte "Singapura" do të thotë "Qyteti i luanit". Me këtë emër, në ujdhesën...