Lutfi Muaremi

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin, ose një llambë e përjetësisë që i ndriçon të gjitha errësirat. Ai, Allahu e bekoftë, mrekullia e artit të...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një dijetar sesa një i devotshëm?!“

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk është dijetar. Ibnul-Kajjim el-Xhevzij, ka regjistruar një transmetim nga Ebu Hurejre (r.a.), në të cilin ky...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me fenë?

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër, është detyrë e muslimanit (besimtarit), i cili sheh ose dëgjon mëkatin dhe talljen me fenë, që atë...

Viliam Mur: Historia nuk regjistron asnjë reformatorë i cili i zgjoi shpirtrat e njerëzve dhe ringjalli moralin brenda një kohe të shkurtër, ashtu siç...

Orientalisti skocez, Viliam Mur, i lindur në Glazgov më 27 Prill 1819 e ka studiuar jetën e të Dërguarit të Allahut, Muhammedit salAllahu alejhi ue sel-lem dhe hilafetin e hershëm Islam. Vdiq në Edingburg më 11 Korrik të vitit 1905.

Në Paris, marshim i madh kundër islamofobisë

Sot në Paris u mbajt një marshim i madh kundër islamofobisë për ta shënuar sulmin ndaj xhamisë në Bayonne. Shkaku kryesor i marshimit ishte ish-kandidati i ekstremit të djathtë i cili u përpoq t’ia fuste zjarrin xhamisë dhe...

Kombet e Bashkuara: Vdekja e Mursit është ‘vrasje arbitrare e aprovuar nga shteti’

Ekspertët e pavarur të Kombeve të Bashkuara theksuan në raportin e ditës së premte se vdekja e ish-kryetarit egjiptian Muhamed Mursi, i cili vdiq në qershor të këtij viti pasi u rrëzua në gjykatë, konsiderohet si "vrasje arbitrare të aprovuar...

Orban: Evropa do të jetë e sigurt për sa kohë që Erdoğani të jetë në pushtet

Turqia luan rol të rëndësishëm në ndalimin e miliona emigrantëve rrugës për në Hungari dhe Evropë, edhe pse këtë gjë opozita hungareze nuk e kupton apo nuk dëshiron ta kupton, deklaroi kryetari hungarez Viktor Orban.

Zëdhënësi i bashkësisë Islame të Bosnjë dhe Hercegovinës i përgjigjet Makronit: “Nga Franca në fushëbetejat siriane shkuan mbi 1900 persona, shumëfishtë më shumë se…”

Në intervistën e madhe dhënë revistës britanike “The economist”, kryetari francez Emanuel Makron ka thënë se Bosnjë dhe Hercegovina paraqet një bombë të kurdisur, ajo ballafaqohet me xhihadistët e kthyer. Pas deklaratës së kryetarit francez reagoi zëdhënësi i...

Çka duhet të bëj, që t’i afrohem Xhennetit, e t’i largohem Xhehennemit?!

Vëllezër të dashur, xhemat i respektuar! Tirmidhiu në Sunenin e tij regjistron se Pejgamberi (savs) ka thënë: “Unë jam i dashuri i Allahut, nuk po lavdërohem, unë jam bartës i Flamurit të falënderimit në...

Trumpi premtoi se SHBA do ta mbajnë naftën siriane: “Gjithmonë kam thënë – merrni naftën, ajo për çdo muaj ju sjellë 45 milionë dollarë

Kryetari amerikan Donald Tramp, premtoi se SHBA do ta mbajnë dhe distribuojnë naftën në lindje të Eufratit në veri të Sirisë. Këtë premtim e bëri në fjalimin e tij para mbështetësve të tij në Shtetin jugor, Misisipi.

About Me

21 POSTIME
0 KOMENTET
- Advertisement -

Latest News

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin,...
- Advertisement -

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një dijetar sesa një i devotshëm?!“

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me fenë?

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër,...