Tre mësime nga xhuzi i 28

Lexo gjithashtu:

Bukuria në jetën e Pejgamberit

Bukuria Krahas shumë detyrave për të cilat u dërgua Muhammedi salAllahu alejhi ue sel-lem,...

Sanksionet amerikane dëmtojnë sektorin e qilimave artizanale në Iran

Sanksionet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) ndaj Iranit, shkaktuan krizë ekonomike dhe rënie në fuqinë...

9 mijë vetëtima godasin Madridin për gjashtë orë

Trafiku rrugor dhe i metrosë janë çrregulluar në Madrid për shkak të përmbytjeve që kanë kthyer rrugët...

Mrekullia e hekurit, një nga mrekullitë shkencore në Kur’an

Ibrahim ef. Iljazi Në Kur’anin famëlartë, Zoti xh.sh. na tregon për shumë mrekulli shkencore. Njëra nga...
  • Allahu dëgjon dhe vëzhgon çdo preson. Allahu i kushton vëmendje secilit që i ankohet Atij. Shembulli më i mirë janë ajetet e para të  sures Muxhadele ku përmendet gruaja që iu ankua Allahut. Nuk ka problem që nuk mund ta paraqesim para Allahut. Ai dëgjon dhe ndihmon. Në anën tjetër janë krijesat të cilat i dëgjojnë problemet tona por mund të mos ndihmojnë.
  • Të lutemi  që asnjëherë mos ta harrojmë Allahun, po nëse ndodh kjo të lutemi mos të na harroj Ai neve siç thuhet në suren Hashr: “E mos u bëni si ata që e harruan Allahun, e Allahu bëri që ata ta harrojnë vetveten! Të tillët janë ata të prishurit.” (Hashr, 19).
  • Mos lejojmë që obligimet e përditshme, pasuria dhe  fëmijët  të na shmangin nga përmendja e  Allahut: “O ju që besuat, as pasuria juaj e as fëmijët tuaj të mos u shmangin prej adhurimit të Allahut, e kush bën ashtu të tillët janë mu ata të humburit.” (Munafikun9).

Preporod.com

Përktheu:  A. D. Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -