Hutbe

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë, gjithçka që ka urdhëruar, e ka bërë me arsye. Të gjitha krijesat e Allahut, e lavdërojnë...

Hutbeja e fundit e Ramazanit

Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm – Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Atë njeri të cilin e drejton Allahu askush nuk mundet ta humbasë, atë njeri që humbët rrugën...

Hutbeja e tretë e Ramazanit

- Të dashur vëllezër dhe motra, Sot është dita e 15 e muajit ramazan, kurse nesër në mbrëmje – nëse do Zoti - me ezanin e akshamit ose me iftarin e të nesërmes, fillon nata e 17,...

Dyert e xhenetit janë të hapura

(Hutbeja e dytë e ramazanit) Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Atë njeri të cilin e...

Hutbe e Pejgamberit (a.s.) mbi rëndësinë e Ramazanit

Tregohet prej Selman Farisiut se H. Muhamedi a.s. mbajti një hutbe në fund të muajit shaban mbi rëndësinë e muajit ramazan, ku, midis të tjerash, tha: “O njerëz, po ju vjen një muaj i madh dhe i bekuar,...

Pse jemi në këtë gjendje çfarë jemi?

Vëllezër të dashur, xhemat i respektuar! E kishin pyetur një njeri të dijshëm dhe të urtë: “Çka po ndodh me neve, ne kemi dituri për fenë, po dëgjojmë për rregullat e saj, por prej tyre...

Është koha t’i kthehemi Zotit

Sprovat e ndryshme qe godasin njeriun mund të jenë moment i vecantë i forcimit të lidhjes sonë me Zotin, duke filluar nga vetëdija se të gjithë njerëzit janë të varur nga Krijuesi. Pikërisht në situata të jashtëzakonshme...

Vlerat e leximit të Kuranit

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavati dhe selami qofshin mbi pejgamberin Muhamed (savs), mbi familjen e tij të nderuar, mbi sahabët dhe të gjithë pasuesit e tij. Vëllezër të respektuar!

Hutbe – Le t’i rrënojmë muret e vetizolimit

Jeta jonë na është bërë krejtësisht e ndryshme, në shumë aspekte jemi të penguar. Ne nuk mund të udhëtojmë, nuk mund të shoqërohemi, nuk mund t'i varrosim normalisht vëllezërit dhe motrat, nuk mund të shkojmë në shkollë,...

Nata e Beratit – natë e dëshirave, e fatit dhe e faljes

Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Atë njeri të cilin e drejton Allahu askush nuk mundet ta humbasë,...
- Reklamë -

Më të rejat

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri...
- Reklamë -

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën e pandemisë

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.