Gjermani, vrasësi neonazist planifikonte sulm ndaj xhamisë

Lexo gjithashtu:

Si të lirohemi nga veset e këqija

Shumë njerëz edhe pse besojnë në Allahun e Madhërishëm, bëjnë disa gabime të fshehta; kanë vese të...

Turqi, pezullohen të gjitha namazet me xhematë

Autoriteti i lartë fetar i Turqisë ka pezulluar faljen e të gjitha namazeve me xhematë në xhamitë...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e...

Le ta duam dhe ta përkrahim edhe gabimtarin

Hfz. Mehas Alija Shpesh herë njeriu, duke e urryer mëkatin, e urren edhe...

Vrasësi neonazist i cili të mërkurën vrau dy persona në Gjermaninë lindore, fillimisht kishte planifikuar të sulmojë një xhami, bazuar në manifestin që siç duket është shkruar nga ai dhe është publikuar online.

27-vjeçari Stephan Balliet, i cili tentoi të hyjë në sinagogë në qytetin Halle në Gjermaninë lindore, me siguri për të kryer vrasje masive, por u bllokua nga sigurimi. Më pas ai vrau një grua në rrugë dhe një burrë në afërsi të një restoranti turk.

“Fillimisht kam planifikuar të sulmoj një xhami apo një qendër ‘kulturore’ antifashiste, që ishin shumë më pak të mbrojtura”, tha ai në manifestin e publikuar në internet.

Policia po heton autenticitetin e manifestit, që përfshin shënime të hollësishme për sinagogën e sulmuar dhe varrezat e hebrejve aty pranë, si dhe fotografi të armëve të ndryshme dhe eksplozivëve që i ka prodhuar vetë e që planifikonte t’i përdorte gjatë sulmit.

Vrasësi neonazist tha se qëllimisht ka zgjedhur ditën e shenjtë hebreje Yom Kippur për të kryer sulmit, duke thënë se “edhe hebrejtë jo-fetarë shpesh vizitojnë sinagogën” në këtë ditë.

Ekstremisti i djathtë transmetoi drejtpërdrejtë sulmin me një kamerë të vendosur në kokë në platformën për video Twitch.tv.

AA

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -