Kujdes se kujt i transmetoni hadithet e Muhamedit a.s

Lexo gjithashtu:

Një hadith pejgamberik që tregon realitetin e sotëm

Abdullah b. Mesudi (r.a.) transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë: – Do të vijë...

Ata që japin sadaka janë si dëshmorët…

Ata që japin sadaka janë si dëshmorët, për ta nuk ka frikë, për ta nuk ka as...

Historiku i Kalendarit Henor

Kalendari hënor është një kalendar të cilin arabët e kanë përdorur shekuj para islamit, por emrat e...

Bukuria e pjekurisë

“Vetmia ime nuk varet nga prania ose mungesa e njerëzve; përkundrazi, nuk më pëlqejnë ata që ma vjedhin...

Abdullah ibn Mesudi r.a ka thënë: „Nëse disa njerëzve u transmeton ndonjë hadith të cilin ata nuk mund ta kuptojnë, atëherë me atë, mes tyre do të futësh fitnen dhe konfuzionin.“ (Muslimi).

Nisur nga kjo çdo person duhet të jetë i kujdesshëm në përcjelljen e fjalëve, sidomos në fjalët e të Dërguarit të Allahut s.a.v.s. Nëse këto ua përcjellim personave të cilët nuk mund t’i kuptojnë, mund të rezultojë me pasoja negative, dhe shpesh me mohimin e disa haditheve, me çka – me vetëdije apo pa vetëdije- i shtyjmë në mëkat të madh.

Andaj, çdo transmetues, sidomos i haditheve të Muhamedit a.s, duhet të ketë kujdes dhe të sillet si një mjek me përvojë, cili e di saktësisht sa është doza e nevojshme  e pacientit, e cila do t’i bëj dobi dhe nuk do ta dëmtoj.

Përse vallë, i Dërguari i Allahut veproi për një kohë 23 vjeçare?! Po, pikërisht për këtë, që t’ua sjell fenë në mënyrë graduale, që në fillim t’i edukoj dhe t’i përgatis për kuptimin e mesazhit të Zotit të cilin do të mund ta pranojnë dhe të ndryshojnë mënyrën e jetesës.

Së pari toka punohet dhe lëvrohet që aty të hidhet fara që do të jap fryte!

Unë sot po shoh disa përdorues të rrjeteve sociale dhe disa thirrës jo të arsimuar, të cilët pa ndonjë trajtim, mbjellin të gjitha hadithet ku mërijnë dhe për këtë po ngrenë gjithë atë pluhur! Ata, pa lopata dhe lëvrime kanë arritur deri tek korrja e fryteve!

Andaj jemi atje ku jemi:

Çdo kush ka filluar të komentojë dhe interpretoj Dijen që vjen nga Qielli. Ndërsa për këtë Dije na duhet përgatitje e madhe. Andaj ke kujdes kur interpreton Fenë e Allahut të Madhërishëm!!!

Autor: Shefik Kurdic

Përshtati: Arsim Dauti Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -