Për t’i realizuar ëndrrat, duhet zgjuar, sakrifikuar dhe punuar shumë.

Lexo gjithashtu:

Jakubi a.s. dhe ndikimi i stresit psikik në humbjen e shikimit

“U largua prej tyre dhe tha: “O i mjeri unë për Jusufin!” Sytë i ishin zbardhur prej...

Disa rregulla rreth abdesit

Për të qenë abdesti i rregullt duhet që: - Uji t’i përshkojë të gjitha pjesët që...

Bangladesh, shirat mosun vështirësojnë jetën e muslimanëve të Arakanit

Shirat mosun që janë efektive në Bangladesh kanë prekur mbi 16 mijë muslimanë të Arakanit që jetojnë...

Katër vjet nga vdekja e vogëlushit Alan, refugjatët ende presin ndihmë

Sot janë mbushur katër vjet që kur trupi i Alan Kurdit, një refugjat trevjeçar sirian, u soll...

Kur ishte në vitin e parë në Fakultetin e mjekësisë, ishte kthyer në shtëpi pasi nëna e saj ishte sëmurë. E pati si dilemë të madhe, të qëndronte me nënën apo të kthehej në studime, ku duhej të udhëtonte më se 400 km., deri në Fakultet. Nëna i kishte thënë: Shko bijë, unë jam mirë. Dua të bëhesh mjeke dhe t’ju ndihmosh njerëzve.” Ajo ishte kthyer në Fakultet dhe pas pesë ditësh nëna e saj kishte ndërruar jetë.

Sot, pas 20 vjetësh, doktoresha Farzana Hussain qëndron në ballë të një ndërtese të mirënjohur në Londër, si një nga heroinat dhe mjeket më të mira të vendit, e cila në kohën e pandimisë ka ndihmuar dhe shëruar njerëzit pa asnjë hezitim.

Andaj, për t’i realizuar ëndrrat, duhet zgjuar, sakrifikuar dhe punuar shumë.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Muslimanët në Greqi: halli ynë pasi Aja Sofia u rikthye xhami

Pas rihapjes së Hagia Sophia-s në Stamboll si xhami, muslimanët në Athinë kanë frikë se hapja e...

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Duke ecur rrugëve të Medinës Ebu Hurejre (r.a.) vrapoi në tregun e Medines dhe me entuziazëm bërtiti: “Nxitoni në xhami, atje po ndahet trashëgimia...

Vandalizimi i xhamisë Osmane të shekullit të 16-të në Greqi

Një grup i paidentifikuar njerëzish në qytetin grek Trikala të martën e sulmuan një xhami historike me gurë të periudhës osmane e ndërtuar në...

Lypësi dhe sëndëku i vjetër

Një lypës, i varfër, me vite të tëra qëndronte ulur mbi një sënduk të vjetër në fund të rrugës, duke lypur.Një ditë,...

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Në një rast Pejgamberi (savs), ua mbajti një fjalim shokëve të tij, dhe kur dielli ishte gati për të perënduar, pothuajse ishte duke dalë...

Shpenzoni për prindërit tuaj, dhe furnizimet do tu vijnë prej nga nuk i keni...

Një ligjërues (musliman) transmeton: Në vitin 1425 hixhrij, isha në haxh dhe mbajta një ligjëratë në temën “Jeta më ka mësuar”.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -