Shfrytëzimi i kohës – Një histori e patreguar e Gandit

Lexo gjithashtu:

A na lexon neve Kur’ani fisnik? – nga Mehas Alija

Mehas Alija Kemi numër të madh hatmesh, leximesh e mësimesh përmendësh të Kur’anit, por...

Mrekullia e ngjyrave në Kur’an

Psikologu Dr. Ardtcham mendon se ngjyrat kanë ndikim të caktuar tek njeriu. Për të vërtetuar këtë, ai...

Hutbeja e me rastin e Vitit të ri hixhri – 1441

Falënderimi i takon Allahut të Plotfuqishëm, i Cili në librin e Tij famëmadh, betohet në kohën dhe i Cili...

Ndërroi jetë hoxha që i ruajti eshtrat e Isa Boletinit

Hoxha i Mitrovicës, Asllan Murati, ka ndërruar jetë sot në mëngjes njofton Klan Kosova.

Ndërsa Mahatma Gandi udhëtonte përpjetë me një tren të vogël drejt Darxhilingut, ndodhi një incident. Darxhilingu është një stacion malor në Indi, ku mund të shkojnë vetëm trenat e vogël.

Ndërsa treni lëvizte përpjetë, lokomotiva u shkëput nga karrocat, kështu që lokomotiva vazhdoi përpara ndërsa vagonët filluan të kthehen prapë.

Paramendoni terrenin malor me karrocat që shkojnë tatëpjetë. Njerëzit i kapi paniku meqë ishin në mes jetës dhe vdekjes. Karrocat çdo çast mund të rrokulliseshin nëpër kodra, ku nuk do t’i gjenin as kockat e pasagjerëve, sepse ishin në pyetje lartësitë Himalaje.

Ndërsa të tjerët i kapi paniku, Mahatma Gandi i diktonte letër nëpunësit të tij i cili i shënonte ato (Bhagavad Giti qëndroi 40 vite me Gandin dhe ishte tutor dhe nëpunës i tij). Gandi atij i drejtohej me emrin Bangalor, sepse ishte nga Bangalori, “Bangalor, shkruaje këtë…”

Shoku i tij i tha: “Bapu (baba, kështu ai i drejtohej Gandit), a je në njohuri çfarë ndodh? Ndoshta nuk do të mbijetojmë. Tani jemi në mes jetës dhe vdekjes. Karrocat ecin prapësht dhe nuk i ndalon dot asgjë, shkojnë gjithnjë e më shpejt.”

A e dini cila ishte përgjigjja e Gandit? I tha: “Të supozojmë se do të shpëtojmë, do të rezultojë se e kemi humbur gjithë atë kohë. Nëse vdesim – do të vdesim. Pra, vazhdo, shkruaje atë që të diktoj”.

Me duar të drithëritura, nëpunësi vazhdoj të shkruaj.  

Shoku i tij e kishte zakon të thotë: “Shikoje këtë plakun, ai nuk do ta harxhonte asnjë moment të jetës së tij më kot”.

Burimi: simplecapacity
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Thelbi i detyrës së imamit

HUTBEJA JUBILARE PËR 10 VJETORIN E XHAMISË Çdo falënderim i përket Allahut të Plotfuqishëm, Salavati...
- Reklamë -

Xhamia e Kembrixhit, xhamia e parë eko-miqësore në Evropë

Xhamia Qendrore e Kembrixhit në Britani të Madhe, hapjen e së cilës do ta bëjë presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, përveç...

Gjermani, evakuohet xhamia për shkak të alarmit për bombë

Xhamia Yavuz Sultan Selim në Manheim të Gjermanisë është evakuuar për shkak të një alarmi për bombë, raporton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan: Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka thënë se muslimani nuk mund të jetë terrorist dhe se Islami nuk prodhon...

Myslimanët në Singapor

Rregullimi shtetëror dhe popullsia Në gjuhën sanskrishte "Singapura" do të thotë "Qyteti i luanit". Me këtë emër, në ujdhesën...

Shejtanët i thanë iblisit: „o udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -