Pakistani vlerëson rolin pozitiv të Turqisë në Siri

Lexo gjithashtu:

Askush nuk mund ta shpejtojë as ta ngadalësojë momentin e vdekjes përveç Allahut

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi A ka rregulla për vdekjen? Shembulli i mëposhtëm është provë...

Pastroje zemrën nga ligësia dhe urrejtja

Nëse dëshiron që zemra jote të jetë si margaritar, atëherë pastroje atë nga ligësia dhe urrejtja

…”O populli im, dëgjoni të dërguarit!”

"Dhe prej skajit më të largët të qytetit erdhi një njeri që ngutej e tha: "O populli...

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari...

Pakistani tha se i njohin shqetësimet legjitime të Turqisë për sigurinë, pasi kjo e fundit nisi operacion antiterrorist në veri të Sirisë të mërkurën.

“Ne i njohim shqetësimet legjitime të sigurisë së Turqisë në rajon. Ashtu si Pakistani, Turqia gjithashtu ka qenë një viktimë e terrorizmit”, tha Mohammad Faisal, zëdhënës i Ministrisë së Jashtme të Pakistanit, në një konferencë javore për media.

Të mërkurën, Turqia nisi operacionin “Burimi i Paqes” në lindje të lumit Eufrat në veri të Sirisë për të siguruar kufijtë e saj duke eleminuar elementet terroriste dhe për të garantuar kthimin e sigurt të refugjatëve sirianë dhe integritetin territorial të Sirisë.

Faisal tha se Islamabadi vlerëson rolin pozitiv të Turqisë në gjetjen e një zgjidhjeje të qëndrueshme politike për konfliktin në Siri.

“Pakistani gjithashtu i vlerëson përpjekjet humanitare të Turqisë, e cila strehon me mirësjellje mbi 3,5 milion refugjatë sirianë”, shtoi ai.

Faisal deklaroi se Pakistani vazhdon të mbështesë integritetin territorial të Sirisë dhe shpreson që një zgjidhje politike për konfliktin sirian të arrihet sa më shpejt.

(AA)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -