“Pasha Allahun, ai nuk posedon teshë tjetër”

Lexo gjithashtu:

Fjetja ne stomak, nga aspekti fetar dhe shkencor?

Është përcjellë nga Pejgamberi a.s., se ai, pasi që pa njërin nga shokët e tij duke fjetur...

Sulm ndaj një xhamie në Francë

Një agresor ka vendosur në objektiv një xhami në qytetin Colmar të Francës, transmeton Anadolu Agency (AA).

A na lexon neve Kur’ani fisnik? – nga Mehas Alija

Mehas Alija Kemi numër të madh hatmesh, leximesh e mësimesh përmendësh të Kur’anit, por...

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për...

Hilafeti i drejtuar nga udhëheqësi musliman, Omer ibn Abdulaziz, u zgjerua, po thuajse, nga Franca deri në Kinë. Nën udhëheqjen e tij aq shumë u forcua shteti islam, si në aspekt të ekonomisë, stabilitetit dhe mirëqenies, sa të kujton ditët dhe kohën e hz. Omerit r.a.

Një ditë Omer ibn Abdulazizi sëmuret. Për ta vizituar kishte ardhur kunati i tij, pra vëllai i bashkëshortes së tij, Mesleme ibn Abdulmelik, i cili kishte vërejtur se një pjesë e teshës së Omer ibn Abdulazizit ishte e njollosur dhe se duhej pastruar ose ndërruar. Kështu që i tha motrës që t’ia pastroj teshën halifes.

Të nesërmen kur ishte kthyer, kishte parë se tesha e Omer ibn Abdulazizit nuk ishte ndërruar ende, ndërkaq i kishte bërtitur me të keq së motrës:

“Fatime, a nuk të thash që të pastrosh teshën e udhëheqësit të besimtarëve? Njerëzit po vijnë dhe e vizitojnë atë!

Kurse ajo qetë i ktheu këtë përgjigje:

“Pasha Allahun, ai nuk posedon teshë tjetër.”

Ja, pra, një porosi e madhe për të gjitha ata që punojnë në xhami, qendra islame, organizata islame, e të ngjashme…

Muslimanët nuk japin sadaka për mirëqenien tuaj personale.

Keni kujdes se si e harxhoni pasurinë e muslimanëve!

Autor: Ali Hammuda

Përktheu: Mehas Alija

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Sprovat dhe mësimet nga i ftohti i dimrit

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u...
- Reklamë -

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast,...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke do të ndërtojë 1 mije shtëpi për strehim emergjent në...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka bërë të ditur se do të ndërtojë një mijë shtëpi për strehim emergjent në Idlib të Sirisë,...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna...

Humanizmi. A kemi shembuj të mirë?

Halil Senusij Nga dita në ditë, prej ligjëratës në ligjëratë, nga një libër tek tjetri informohemi për veprimtarinë e...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -