Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Lexo gjithashtu:

Një testament i çuditshëm!

(Para vdekjes së tij, babai shkroi një testament me porosi për djalin e tij) Mund...

Cili shtet konsumon më së shumti bukë?

Shteti që konsumon më shumë bukë në botë është Turqia. Llogaritjet tregojnë se mesatarja e çdo personi...

Në rajonin belg të Valonisë fillon zbatimi i ndalesës së therjeve hallall

Duke filluar prej sot ka hyrë në fuqi vendimi i cili parandalon therjen e kafshëve pa i...

“Turqia, aktore kryesore në procesin e Berlinit për paqen në Libi”

Zëdhënësi presidencial i Turqisë, İbrahim Kalın ka deklaruar se falë “diplomacisë efektive dhe shumëdimensionale” të presidentit Recep...

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto:

‘Allahu është zemëruar me ne!’

‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

‘Qabeja është e pikëlluar’, etj.

Metodologjia dhe qasja e shejtanit pikërisht ka të bëjë me nxitjen e dëshpërimit dhe humbjen e shpresës në mëshirën e Allahut.

Virusi Korona është përhapur në të gjithë globin, por ne e dimë, falë Allahut, mënyrën se si ta parandalojmë atë.

Po harrojmë se murtaja ishte përhapur gjatë kohës së hz. Omerit (r.a.), njërit nga sahabët më të nderuar dhe më të zgjedhur.

Po harrojmë se i Dërguari i Allahut (savs), ka qenë në izolim me ndjekësit e tij të paktë për tre vjet, dhe ishin të detyruar që gjatë izolimit të hanin gjethe për shkak të urisë ekstreme. Epo, a ka thënë ndonjëri prej tyre se ky izolim ishte shenjë e zemërimit të Allahut ndaj tyre?!

Në dëshpërim bien dhe e humbin shpresën në mëshirën e Allahut, vetëm jobesimtarët.

Ka mjaft dëshpërim, zhgënjim dhe pashpresë!

Sikur që Qabeja nuk është e pikëlluar, ashtu dhe e gjithë Toka nuk është e pikëlluar, por Allahu dëshiron t’i dëgjojë lutjet tona të sinqerta, Allahu dëshiron që ne të pendohemi, të bëjmë tevbe të sinqertë, të trokasim në derën e mëshirës së Tij, dhe tek Ai të kërkojmë strehim.

Derisa të jetë në këtë botë, besimtari do të sprovohet, siç thuhet në ajetin kuranor: “A menduan njerëzit të thonë: – Ne kemi besuar, e të mos vihen në sprovë?” (el-Ankebut, 2)

Ndërsa, sa i përket vetë shejtanit, ai është, i cili ju bën të dorëzoheni, të dëshpëroheni dhe të mendoni për zemërimin e Allahut të Plotfuqishëm, i Cili ka përcaktuar mëshirën për veten e Tij, duke shpallur: “Dhe  mëshira Ime ka përfshirë secilin send..” (el-A’raf, 156)

Prandaj, gëzoni njerëzit, dhe mos i dëboni!

Lehtësoni, dhe mos vështirësoni!

Dhe bëhuni çelës i së mirës, dhe jo dry i së keqes!

Dr. Omer Abdul-Kafi;

Përkthim: Miftar Ajdini        

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -